FAQ

Hoe kan ik de zenders van Discovery Benelux ontvangen in Nederland?

De zenders Discovery, TLC, ID en Eurosport zijn in Nederland vrijwel overal te ontvangen.

De zenders Animal Planet en Discovery Science zijn via een aanvullend pakket te bekijken. Het overzicht van al onze televisiezenders vind je op de merkenpagina. Het is mogelijk dat je een aantal TV-zenders nog niet ontvangt. Neem contact op met jouw televisieprovider voor meer informatie.

Hoe kan ik de zenders van Discovery Benelux ontvangen in België?

Discovery is zowel analoog (bij Telenet) als digitaal in het basispakket beschikbaar. De overige digitale zenders zijn beschikbaar in het extra pakket: ID, Discovery Science en Animal Planet.

Op welke kanalen zijn de zenders in Nederland te ontvangen?

Het overzicht van de zenders en de daarbij behorende kanalen per provider, vind je op de merkenpagina.

Ik heb problemen met het ontvangen van één Discovery Benelux TV-zender.

Bij technische problemen raden wij jou aan contact op te nemen met jouw televisieprovider. Het is aannemelijk dat zij jou verder kunnen helpen.

Wanneer kan ik een bepaald programma op TV zien?

Twee weken voordat een programma op TV wordt uitgezonden, wordt dit zichtbaar op onze online TV-gids. Via de website en onze sociaal media kanalen blijf je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Ik heb een tv-programma gemist. Waar kan dit terug kijken?

Het is voor een groot aantal programma’s mogelijk via discovery+ in Nederland. In Vlaanderen is dit helaas niet mogelijk.

Kan ik een programma ‘on demand’ bekijken?

Het is voor een groot aantal programma’s mogelijk via discovery+ in Nederland. In Vlaanderen is dit helaas niet mogelijk. Een aantal televisieproviders bieden ook video ‘on demand’ aan. Neem contact op met jouw provider voor de mogelijkheden. Het overzicht van de providers van Nederland vind je op de merkenpagina.

Kan ik videomateriaal van Discovery gebruiken voor presentatie doeleinden?

Op ons YouTube kanaal vind je videomateriaal van verschillende programma’s. Deze video’s kun je insluiten en gebruiken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Instructies voor het implementeren van ons videomateriaal vind je op de YouTube pagina.

Als je onze video’s gebruikt, dien je de desbetreffende TV-zender en het programma erbij te vermelden. Wegens auteursrechtelijke voorwaarden, zijn er bepaalde TV-programma’s waar geen foto of filmmateriaal beschikbaar van is. Via het platform Discovery Access (Engelstalig) kun je foto- en videomateriaal opvragen tegen een vergoeding.

Kan ik de rechten van beeldmateriaal aankopen?

Voor programma-aankopen en overige commerciële doeleinden, kun je contact opnemen met Discovery Enterprises International (Engelstalig) of de website van Discovery Access (Engelstalig).

Ik ben journalist en zou graag informatie willen ontvangen. Met wie kan ik contact opnemen?

Voor media gerelateerde zaken, verwijzen wij jou graag naar de contactpagina. Op de speciale perswebsite kun je terecht voor beeldmateriaal, het is van belang dat je je registreert alvorens je de informatie kan opvragen.

Ik heb een idee voor een programmaformat, wie kan ik benaderen?

Op de contactpagina vind je de contactgegevens, waar je terecht kunt met jouw ideeën en suggesties. Jouw idee wordt doorgestuurd naar de juiste personen binnen Discovery Benelux.

Hoe kan ik meedoen aan een programma?

We zijn momenteel niet op zoek naar kandidaten. In het geval dat we dat wel zijn, maken we dat bekend via een promo op de zender en via onze social media kanalen.