90 Day Fiancé UK

discovery+

90 Day Fiancé UK

De populaire serie 90 Day Fiancé strijkt neer in het Verenigd Koninkrijk. Want ook Britse singles vinden soms hun grote liefde in het verre buitenland. Tenminste, ze hopen dat het hun grote liefde is. De speciale spin-off 90 Day Fiancé UK volgt acht stellen die elkaar – soms na jaren online daten – nu eindelijk gaan ontmoeten. Voor de meesten is dat dus voor de eerste keer! Zoals de 31-jarige Bridie die tijdens een online game de 28-jarige Host uit Libanon leerde kennen. Na twee jaar online daten (en gamen) besluit Bridie naar Beiroet te vliegen om haar vriend voor het eerst te zien. Is hij in het echt net zo leuk? Ook Kadie (26) uit West Yorkshire heeft haar Mexicaanse vriend Alejandro (30) nog nooit in het echt gezien sinds ze elkaar in 2021 online leerden kennen. Terwijl hij op het punt staat om naar Engeland te vliegen, maakt Kadie zich zorgen of de goedgebouwde fitnessfanaat haar in het echt wel aantrekkelijk vindt. Net als bij de Amerikaanse versie zijn er nu ook weer familieleden en vrienden die twijfels hebben over de haalbaarheid van deze overzeese relaties of over de ware intenties van de buitenlandse geliefden. Maar de deelnemers weten het in elk geval zeker: hun liefde voor de ander is zo groot dat ze er alles voor over hebben om elkaar te zien! 90 Day Fiancé UK is vanaf zondag 24 juli te zien op discovery+.

Dit zijn de acht stellen die gevolgd worden:

Shaun (41, Hampshire) en Christine (42, Filipijnen) ontmoetten elkaar online in 2012 en begonnen te daten in 2013. Sindsdien hebben ze een langeafstandsrelatie. Shaun stuurt Christine sinds die tijd maandelijks geld om haar en haar drie kinderen uit eerdere relaties te helpen, waardoor hij weinig overhoudt voor zichzelf. Zijn vrienden en familie hebben daar hun vraagtekens bij, maar hij vindt het meer dan waard. In 2018 raakt Christine zwanger van Shaun toen hij haar had bezocht. Shaun heeft zijn zoon Christian in die tussentijd pas vier keer ontmoet, waarvan de laatste keer alweer twee jaar geleden is. Het plan is om ze nu naar Engeland te laten komen om te gaan trouwen en samenwonen. Tenminste, als Christine en Christian een visum kunnen krijgen.

Bridie (31, Rotherham) ontmoette Host (28, Libanon) in 2020 tijdens het spelen van een online game. Al spelend leerden ze elkaar beter kennen en sprong de vonk over via het computerscherm. Het stel is al twee jaar samen, hoewel ze elkaar nog nooit persoonlijk hebben ontmoet. Host zegt dat hij nog nooit zo’n sterke chemie met iemand heeft gevoeld en dat hij graag samen wil zijn met Bridie en haar dochters in het VK, zodat ze hun leven samen als gezin kunnen beginnen. Maar eerst staat een trip van Bridie gepland naar Libanon. Familieleden van beide kanten hebben hun twijfels over deze relatie, maar zelf zijn ervan overtuigd dat hun liefde echt is.

Japan-liefhebber Victoria (33, Wolverhampton) heeft veel pech gehad in de liefde en wijdde haar leven daarom met plezier aan het runnen van haar Facebook-pagina over Japan. Daar ontmoette ze Sean (42, Japan) die haar erg leuk vond en al snel begonnen ze samen Japans te spreken en praatten ze uren per dag. Maar Sean vertelde Victoria niet zijn echte leeftijd en verborg ook dat hij eerder was getrouwd, ook al verzekert hij Victoria dat hij gescheiden was tegen de tijd dat ze elkaar ontmoetten. Victoria vraagt zich daarom af wat deze mysterieuze Sean nog meer voor haar achterhoudt. Ook weet ze nog steeds niet wat hij voor de kost doet.

Verpleegster Kadie (26, West Yorkshire) en fitnessfanaat Alejandro (30, Mexico) ontmoetten elkaar in juni 2021 op een internationale datingsite en raakten al snel verliefd op elkaar, ondanks dat ze elkaar nog nooit persoonlijk hebben ontmoet. Kadie woont samen met haar grootmoeder en Alejandro staat op het punt Kadie eindelijk te bezoeken en vier weken bij haar en haar oma te verblijven. Hij zou het liefst willen dat ze met hem meekomt naar Mexico, maar Kadie ziet hun toekomst liever in Engeland. Wordt dit een breekpunt als ze inderdaad willen gaan trouwen?

Quizmaster Richard (41, Preston) heeft genoeg van het daten met Britse vrouwen die niet doen wat hij wil. Daarom richtte hij zich op internationale dating-apps in de hoop een toegewijde huisvrouw te vinden. Toen hij ‘naar rechts swipete’ bij de beeldschone Kathleen (32, Filipijnen) viel hij al snel als een blok voor haar en heeft hij haar inmiddels ook al bezocht in de Filipijnen. Richard zegt dat hij er zeker van is dat ze alle was- en schoonmaaktaken zal vervullen die zijn hartje begeert. Maar Richard heeft geen goede reputatie als het gaat om trouw zijn. Kan hij deze keer trouw blijven?

Zes jaar geleden kwam Emma (44, West Yorkshire) de Instagram-pagina tegen van Hossein (33, Iran) en ze voelde meteen een sterke aantrekkingskracht, ondanks het leeftijdsverschil van 11 jaar. En ondanks hun verschillende interesses. Want terwijl Hossein een bodybuilder is die graag selfies op zijn sociale media plaatst, is Emma meer het type dat liever met haar vrienden naar de kroeg gaat. Toch gelooft Emma dat dit ware liefde is. Pakt het ook zo uit als ze elkaar in het echt ontmoeten?

Op een dag ontving Pat (68, Merseyside) een vriendschapsverzoek van de veertig jaar (!) jongere Sam (28, Pakistan) die haar vertelde dat hij zich tot haar aangetrokken voelde. Pat vond hem knap en ze vond het ook leuk hoeveel ze gemeen hadden: ze zijn allebei gelovig en beiden verplegers. Toen op een avond Sam naar Pat belde, omdat hij zich eenzaam voelde, zag Pat dit meteen als een teken van God, want ook zij had zich eenzaam gevoeld. Het was het lot. Ondanks dat ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, is ze halsoverkop verliefd op hem geworden en vertrouwt ze hem onvoorwaardelijk.

Calum (28, Perth, Schotland) ontmoette Marvin (26, The Seychelles) bij toeval terwijl hij door het internationale deel van Tinder scrolde. Marvin bedacht zich geen moment om contact op te nemen en Calum te vertellen hoe aantrekkelijk hij hem vond. Hun chatberichtjes groeiden al snel uit tot nachtelijke videogesprekken en inmiddels zijn ze klaar om de volgende stappen in hun relatie te zetten. Het stel vertelt uitgebreid over hun droomhuwelijk en hoe hun leven samen zou kunnen verlopen. Marvin hoopt binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk te vliegen om Calum voor het eerst in het echt te ontmoeten.

 

90 Day Fiancé UK is vanaf zondag 24 juli te zien op discovery+.

Trump: Unprecedented

discovery+

Shark Week 2022

Discovery