Blowing Up Histiory

Discovery

Blowing Up Histiory

Wie de mysterieuze Nazca-lijnen in Peru wel eens heeft gezien, zal net zo verrast zijn als ieder ander. Figuren van meer dan 1000 jaar oud en honderden meters groot liggen getekend in het landschap en zijn alleen vanuit de lucht te zien. Hoe hebben de bewoners deze tekeningen ooit zo kunnen maken als zij ze zelf niet eens van boven konden zien? En waarom? Het is een vraag die archeologen en historici al decennia bezighouden. Het nieuwe seizoen van Blowing Up History probeert hier antwoord op te geven door de tekeningen met computeranimaties uit elkaar te trekken en beter te bestuderen. Ook wordt er onder de grond gekeken van de recent ontdekte Nazca-stad Cahuachi die nabij ligt en waar dezelfde figuren op potscherven zijn ontdekt. Is er een verband tussen deze twee plekken? Archeologen denken van wel en geven een hele nieuwe kijk op de iconische landschapslijnen.

Ook in de andere afleveringen van het nieuwe seizoen worden weer enkele bijzondere historische gebeurtenissen nader bekeken door ze ‘op te blazen’ en zo vanuit een ander perspectief te bekijken. Welke geheimen heeft de oudste mummie ter wereld? Waarom was het zo moeilijk om uit Alcatraz te ontsnappen? En wat is het verhaal van het kolossale paleis van Nero dat gebouwd werd na de grote brand van Rome. Was hij wellicht verantwoordelijk voor die brand?

Blowing Up History is vanaf dinsdag 4 februari om 21:30 te zien bij Discovery (in Vlaanderen om 21:25). Op Dplay kan elke aflevering 7 dagen vooruit worden bekeken (vanaf 28 januari). Klik hier voor een foto.

Alaska Treasure Hunters

Discovery

Extreme RV's

Discovery