Bobbi, Monica, Fatima en Marly duiken in de wereld van de verloskunde

TLC

Bobbi, Monica, Fatima en Marly duiken in de wereld van de verloskunde

In Nederland staan meer dan 3000 verloskundigen dag én nacht klaar om zo’n 478 baby’s per dag ter wereld te brengen. Deze verloskundigen ondersteunen aanstaande moeders met het intiemste en mooiste moment uit hun leven. Maar wat komt er allemaal kijken bij een bevalling? En wat speelt er zich allemaal af in de uren voorafgaand aan de bevalling? Om dit te ontdekken duiken Bobbi Eden, Monica Geuze, Fatima Moreira de Melo en Marly van der Velden in de TLC-serie Bevallen met… in de wereld van de verloskunde.

In het nieuwe seizoen draaien zij mee met het dagelijkse werk en de verschillende diensten van de verloskundigen. Er gaat een wereld voor ze open, zelfs voor de BN’ers die zelf al een keer zijn bevallen. Het overwegen van een tweede of derde kindje speelt regelmatig bij Monica en Marly dus dit programma is voor hen tevens een mooie voorbereiding op dat wat er wellicht nog komen gaat.

Bobbi beleeft bijzondere momenten als zij getuige is van een bad bevalling, iets dat zij zelf ook heel graag had willen meemaken. Monica heeft ruim 24 uur moeten wachten in het ziekenhuis op een bevalling, die vervolgens een onverwachte wending kreeg en Marly komt in een emotioneel beladen situatie terecht wanneer zij een weduwe ondersteunt bij de bevalling van haar tweede kindje. Voor het eerst wordt Fatima ook ondergedompeld in de wereld van baby’s en bevallen, een wereld die ver van haar af staat. Wegens haar grote interesse in de medische wereld (ze is zelf drie keer uitgeloot voor de studie geneeskunde) vindt ze het extra interessant om mee te lopen met de verloskundigen. Zo komt zij er onder meer achter dat ‘strippen’ ook een hele andere betekenis kan hebben!

Door hun oprechte interesse in het vak en hun betrokkenheid bij de aanstaande ouders, worden deze bekende Nederlanders vanaf de eerste minuut meegetrokken in een achtbaan van emoties. Laat een baby urenlang op zich wachten of gaat het zo snel dat de BN’ers de bevalling zelfs missen? Net als de verloskundigen weten de BN’ers niet hoe de dag verloopt en of ze überhaupt aan hun nachtrust toe komen. Het zijn voor iedereen spannende dagen, met als beloning de geboorte van een nieuw wonder.

Bevallen met… is vanaf dinsdag 28 mei om 20:30 uur te zien bij TLC en ook beschikbaar op Dplay.

Jeremy Wade's Dark Waters

Discovery

Say Yes To The Nest

TLC