Celebrities verrassen dierbare vrienden met een speciale auto als dank voor hun tomeloze inzet

discovery+

Celebrity IOU Joyride

Celebrities verrassen dierbare vrienden met een speciale auto als dank voor hun tomeloze inzet

Wat hebben Renée Zellweger, Mary J. Blige en Octavia Spencer met elkaar gemeen? Allemaal hebben ze een belangrijke vriend of vriendin die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. En hoe! In de serie Celebrity IOU Joyride ontvangen de vrienden een auto die helemaal op maat gemaakt is door niemand minder dan topmecanicien Ant Anstead en autogoeroe Cristy Lee. Zo bouwen ze voor de kapper en goede vriendin van Octavia Spencer een mobiele kapsalon, nadat die vriendin hard was getroffen door de coronacrisis, terwijl ze zich juist zo belangeloos inzet als gratis kapper van ouderen. En Renée Zellweger verrast twee broers die jarenlang voor Reneés doodzieke vriendin gezorgd hebben. Ant en Cristy transformeren voor elk van de broers een klassieke auto tot een zeer persoonlijke wagen waar de broers alleen maar van hadden kunnen dromen. Celebrity IOU Joyride is een spin-off van het populaire programma Celebrity IOU, waarin beroemdheden hun bijzondere vrienden verrassen met een make-over van hun huis. In deze speciale auto-editie komen ook nog de celebrities James Marsden, Danny Trejo en Tony Hawk voorbij die hun dierbare vrienden trakteren op een waanzinnige wagen. Celebrity IOU Joyride is vanaf maandag 30 augustus te zien op discovery+.

De volgorde van Celebrity IOU Joyride:

Aflevering 1 – Renée Zellweger – 30 augustus
Actrice Renée Zellweger wil twee auto’s schenken aan de broers Jerome en Jerald die 24 uur per dag zorgden voor haar goede vriendin en publicist Nanci Ryder, totdat die in juni 2020 haar vierjarige strijd tegen ALS verloor. Jerome en Jerald waren zo belangrijk in de laatste jaren van Nanci’s leven dat Renée ze wil bedanken voor al hun hulp en steun. Ant en Cristy pimpen twee klassieke auto’s waar de twee autoliefhebbers alleen maar van konden dromen.

Aflevering 2 – James Marsden – 6 september
Acteur James Marsden wil iets teruggeven aan Will, zijn zwager en vriend die hij al 30 jaar kent. James en Will delen een voorliefde voor auto’s en brachten vele uren door in de garage met James’ schoonvader: Nashville Hall of Fame-songwriter Dennis Linde. Will was onlangs helaas gedwongen om de Buick Electra uit 1963 van zijn grootmoeder te verkopen, omdat hij niet meer in staat was om de kosten en het onderhoud bij te houden. Met de hulp van Ant en Cristy herstelt James de felbegeerde Buick om hem terug te geven aan Will.

Aflevering 3 – Octavia Spencer – 13 september
Actrice Octavia Spencer wil haar kapper en goede vriendin Renee iets geven nadat die door de coronacrisis extra hard getroffen. Naast dat ze als eigenaar van een bescheiden kapsalon financieel veel klappen kreeg, verloor ze ook nog haar vader. Renee staat juist altijd voor anderen klaar en biedt haar diensten zelfs gratis aan een bejaardenhuis aan. Daarom wil haar Octavia nu helpen. Ze roept de hulp in van Ant en Cristy om een mobiele kapsalon voor Renee te creëren, waarmee ze nog meer oudere klanten kan helpen en haar klanten in stijl kan bedienen.

Aflevering 4 – Danny Trejo – 20 september
Acteur Danny Trejo heeft in de loop van zijn leven veel ups en downs meegemaakt, en bracht in totaal maar liefst elf jaar in de gevangenis door. Zijn goede vriend Mario heeft al die tijd aan zijn zijde gestaan en hem altijd gesteund. Daarom wil Danny nu iets terug doen, waarbij hij de hulp inroept van Ant en Cristy. Hij vraagt hen om een Chevrolet Impala uit 1958 te helpen restaureren. Danny helpt zelf ook mee bij de restauratie van deze prachtige klassieke auto, zodat deze wordt getransformeerd tot een smaakvolle boulevardcruiser die generaties lang de aandacht zal trekken.

Aflevering 5 – Tony Hawk – 27 september
Professioneel skateboarder Tony Hawk wil zijn officemanager Galina verrassen met de ultieme joyride: een nieuwe Volkswagen-camper voor haar en de geliefde kampeertrips van haar nieuwe echtgenoot. Tony groeide zelf op met een Volkswagen-camper en hij wil Galina de kans geven om dezelfde geweldige herinneringen te maken die hij als kind had. Met de hulp van Ant en Cristy rust Tony de camper uit met ultramoderne upgrades, zodat Galina en haar man in stijl rond kunnen toeren.

Aflevering 6 – Mary J. Blige – 4 oktober
Singer-songwriter, actrice en producer Mary J. Blige wil haar vertrouwde assistent Nicole verrassen. Nadat Nicole op 16-jarige leeftijd moeder werd, baande zij zich een weg door de middelbare school en universiteit en volgde haar levenslange droom na om in de muziekindustrie te werken. Mary wil Nicole bedanken voor al haar harde werk in de afgelopen acht jaar en met de hulp van Ant en Crist verrast Mary Nicole met de auto van haar dromen om haar klaar te stomen voor succes bij het opbouwen van haar rockstar-carrière.

Celebrity IOU Joyride is vanaf maandag 30 augustus te zien op discovery+.

> Download hier een afbeelding, meer beeldmateriaal is momenteel nog niet beschikbaar.

Expedition: Back to the Future

Discovery

Persoonlijke documentaire volgt de zwangerschap van Serena Williams én haar knappe comeback

discovery+