Chasing Ghislaine

discovery+

Chasing Ghislaine

Sinds de arrestatie en mysterieuze dood van Jeffrey Epstein in 2019 blijven nog veel vragen onbeantwoord in de schokkende zaak van de beruchte zedendelinquent. Toen zijn vermeende partner in crime Ghislaine Maxwell een jaar later werd gearresteerd, werd gehoopt dat ze meer kon vertellen over wat er allemaal plaatsvond tijdens de vele seksfeesten met minderjarige meisjes, waarbij ook prominenten aanwezig zouden zijn. Maar tot op heden ontkent zij elke betrokkenheid en hult ze zich in stilzwijgen. Een nieuwe kijk op de zaak komt van journalist Vicky Ward die in de driedelige documentaireserie Chasing Ghislaine een diepgaand en onthullend inkijkje geeft in het leven van de vrouw van wie wordt beweerd dat ze actief meewerkte met Epstein. De journaliste deelt urenlange transcripties van haar vroege gesprekken met Epstein, spreekt met cruciale bronnen en doet uitgebreid onderzoek naar de vraag: wat was de motivatie voor de vermeende bizarre band tussen Maxwell en Epstein? En waarom sprak ze niet met de autoriteiten over hem toen ze de kans had? Chasing Ghislaine is vanaf zondag 22 mei om 21:00 uur te zien op ID en ook op discovery+ 

Een gevallen socialite

Ghislaine Maxwell is veel: een gevallen socialite, een vermeende seksueel misbruiker en een beschuldigde sekshandelaar van minderjarigen. Maar met de schijnwerpers die vaak gericht waren op haar werkgever, kortstondige minnaar en beschuldigde handlanger Jeffrey Epstein, zijn Maxwells eigen vermeende misdaden lang een mysterie gebleven – tot nu toe. Ghislaine Maxwell zou de sleutel kunnen zijn tot het begrijpen van Jeffrey Epsteins sekshandel, evenals het web van mannen die hem naar verluidt omringden en beschermden.

Robert Maxwell

Om Ghislaine te begrijpen, moet je haar vader begrijpen – Robert Maxwell. Maxwell was een mediamagnaat in Engeland, evenals een oplichter die geld rond zijn rijk verplaatste om zijn bedrijven overeind te houden. Mogelijk was hij ook een spion. En zoals journalist Vicky Ward leert, zijn er veel parallellen tussen hem en Jeffrey Epstein. Nadat de vader van Ghislaine Maxwell stierf, kwam Jeffrey Epstein tussenbeide om voor haar te zorgen. De vraag is, wat heeft ze voor hem gedaan? Met haar netwerk van connecties kon ze hem kennis laten maken met de rijken en machtigen. Aanklagers beweren ook dat Ghislaine introducties van een heel ander soort heeft gegeven, door jonge meisjes voor Jeffrey te vinden om seksueel te misbruiken.

Het ware gezicht

In Chasing Ghislaine deelt Ward gefilmde beelden van meer dan dertig interviews die zijn uitgevoerd voor haar podcast met dezelfde naam, met uitgebreide accounts van journalisten, biografen en voormalige vrienden en medewerkers van Maxwell en Epstein. Ze laat zo het ware gezicht zien van zowel Epstein als Ghislaine Maxwell.

 

Chasing Ghislaine is vanaf zondag 22 mei om 21:00 uur te zien op ID en ook op discovery+

Ted Bundy: A Faking It Special

discovery+

90 Day Journey: Stephanie & Erika

TLC