Crime zender ID overal in Nederland te zien

Corporate

Investigation Discovery bij Ziggo op 123

Crime zender ID overal in Nederland te zien

Amsterdam, 31 augustus 2016 – Per 1 september verhuist ID (Investigation Discovery) bij Ziggo van het digitale extra pakket naar het digitale basispakket. Hierdoor heeft de zender landelijke dekking en kan iedereen in Nederland 24 uur per dag kijken naar crime programma’s. De EPG positie van ID bij Ziggo blijft hetzelfde (123). ID vertelt waargebeurde verhalen over waar mensen toe in staat zijn als ze tot het uiterste worden gedreven. De crime zender heeft met gemiddeld 88 minuten per dag de langste kijktijd van alle zenders in Nederland onder kijkers in de doelgroep Vrouw 20-49[1].

 Tatiana Lagewaard, Channel Director ID: “We zijn heel blij dat ID onderdeel uitmaakt van het digitale basispakket van Ziggo. ID bereikt maandelijks gemiddeld 2,2 miljoen kijkers (6+) en dat aantal kan nu alleen maar groeien – crime is nu eenmaal een populair onderwerp bij de Nederlandse kijker! Bij ID brengen we elke maand meerdere nieuwe programma’s waarin misdaad de hoofdrol speelt en trakteren we de kijker op spannende thema’s zoals Ghostober in oktober, waarbij de duistere kant van het paranormale aan bod komt.”

Nieuwe programmering

De maand oktober is Ghostober bij ID: in de aanloop naar Halloween zendt ID elke nacht in oktober verschillende spannende programma’s uit waarbij het paranormale centraal staat. The Demon Files, Ghost Asylum, Alaska Haunting en Paranormal Lockdown vertellen de verhalen van huizen die bevolkt worden door geesten en demonen en die daarmee de bewoners de stuipen op het lijf jagen. En in Ghosts Of Shepherdstown is het een heel stadje, dat kampt met geestverschijningen. Angstaanjagend zijn ook de horrorhuizen in Hell House die vervloekt lijken te zijn en waar de ene na de andere mysterieuze moord plaatsvindt.

Naast diverse nieuwe programma’s in november, zoals American Monster en Last Hope With Troy Dunn, programmeert ID vanaf 14 november een week lang Best of ID met hierin de meest populaire programma’s van de crime zender.

Over ID

ID is dé crime zender vol spanning, drama en mysterie. De zender vertelt waargebeurde verhalen over waar mensen toe in staat zijn als ze tot het uiterste worden gedreven. Spraakmakende moordzaken, vermissingen en ‘crimes passionelles’ worden tot op de bodem uitgezocht. ID laat zien waar gevoelens van lust, wraak, hebzucht en jaloezie in kunnen uitmonden en neemt de kijker mee in de intrigerende wereld van misdaadonderzoek. De kijker kruipt in de huid van de dader, het slachtoffer, een politierechercheur of een forensisch expert. Ontrafelt motieven, stelt mensenkennis op de proef en maakt onderdeel uit van de meeslepende zoektocht naar de waarheid. Samen met experts wordt er doorgedrongen tot de kern van de zaak en wordt er toegewerkt naar de ontknoping. Een spannende puzzel waarbij geen enkel stukje informatie ongebruikt blijft.

[1] Bron: SKO, januari- juli 2016, tijdvak 02:00-26:00 uur

Liberty Global en Discovery Communications verlengen langdurige en uitgebreide distributie samenwerking

Corporate

Proximus zet mogelijk zenders Discovery Channel, TLC en Animal Planet op zwart

Corporate