Dionne Slagter duikt in de meest bizarre moordzaken uit de jaren 90

discovery+

True Crimes Of The '90s met Dionne Slagter

Dionne Slagter duikt in de meest bizarre moordzaken uit de jaren 90

Wat hebben de moord op Gianni Versace en Maurizio Gucci, de executie van een grote filmbaas in Beverly Hills en de dood van een acht maanden oude baby met elkaar gemeen? Het zijn stuk voor stuk spraakmakende en raadselachtige misdaadverhalen uit de jaren 90, die ons jaren later nog steeds schokken en doen verbazen. Maar wat is er precies gebeurd? En waarom zijn deze specifieke gevallen zo ongebruikelijk? YouTuber Dionne Slagter – zelf groot true crime fan – frist ons geheugen op en bespreekt de meest spraakmakende waargebeurde misdaadverhalen uit de jaren 90 in de nieuwe serie True Crimes of The ’90s met Dionne Slagter die vanaf vrijdag 10 december wekelijks te zien is bij discovery+. Per week zijn er twee afleveringen te bekijken.

Dit programma is mij op het lijf geschreven! Iedereen die mij kent, weet dat ik sinds mijn jeugd een extreme fascinatie heb voor alles rondom true crime. Ik heb in mijn eigen series en podcasts al vele moordzaken behandeld en dacht alles te hebben gezien, maar de zaken in ‘True Crimes Of The ’90s’ zijn ook echt weer super fascinerend. Ik kijk ernaar uit iedereen mee te nemen in deze duistere zaken!”, aldus Dionne Slagter over haar nieuwe presentatie klus.

Van O.J. Simpson tot de Menendez broers en van Gucci tot Versace
Vanuit een echte 90s setting, behandelt Dionne in elke aflevering één moordzaak, waarbij zij wordt bijgestaan door de beste (misdaad)experts. In de eerste aflevering behandelt Dionne de zaak van O.J. Simpson, die misschien wel de meest geruchtmakende rechtzaak is van de nineties en misschien zelfs wel van 20ste eeuw. Dat politiegeweld een issue is van alle tijden, blijkt wel uit de tweede aflevering, wanneer Dionne de mishandeling van Rodney King onder de loep neemt. King was de George Floyd van de jaren negentig, met het verschil dat Rodney het overleefde.

Een week later zien we in de derde aflevering de nachtmerrie van elke ouder: je laat je kind achter bij de oppas en in je afwezigheid gaat het verschrikkelijk mis. Het overkomt Sunil en Deborah Eappen. Hun acht maanden oude baby Matthew bleef thuis bij de au pair, maar Matthew overleeft de bewuste avond niet. De hamvraag is: was er sprake van een ongeluk of is de baby bewust zo hard door elkaar geschud door nanny Louise? Ook duikt Dionne in de executie van de grote filmbaas Jose Menendez. Hij en zijn vrouw Kitty worden op brute wijze vermoord. Maar dit gaat verder dan een moord. Deze zaak gaat over misbruik binnen de familie en hoe uiteindelijk de bom barst.

Dionne sluit de serie af met moordzaken uit de modewereld, want in de derde week komen zowel de moord op Versace als Gucci aan bod. Gianni Versace is misschien wel de meest kleurrijke fashion designer ooit en stierf dankzij een dodelijke cocktail van pech en jaloezie. Nog meer verslagenheid in de modewereld wanneer Dionne de geschiedenis in duikt naar de moord op zakenman Maurizio Gucci, de kleinzoon van de oprichter van het gelijknamige modehuis. Een moord die zorgde voor een schok in de modewereld.

Experts
Advocaat Kerem Canatan, mode expert Arno Kantelberg, strafpleiter Natacha Harlequin, Amerika-deskundige Victor Vlam, advocaat Richard Korver, dokter Jannes Koetsier en forensisch psychiater Belle van Berkel zijn in de serie te zien en geven hun visie op de zaken op basis van soortgelijke cases die zij hebben meegemaakt of de expertise die zij hebben.

Volgorde van de afleveringen:

 • Week 1:
  • Aflevering 1: O.J. Simpson
  • Aflevering 2:Rodney King
 • Week 2:
  • Aflevering 3:Louise Woodward
  • Aflevering 4:Menendez Brothers
 • Week 3:
  • Aflevering 5:Gianni Versace
  • Aflevering 6: Maurizio Gucci

True Crimes Of The ‘90s met Dionne Slagter is vanaf vrijdag 10 december t/m vrijdag 24 december wekelijks te zien bij discovery+ en wordt geproduceerd door Tuvalu Media.

Van luxe leven naar boerenbestaan

discovery+

Carole Baskin’s Cage Fight Rivale van de ‘Tiger King’ onderzoekt diens terrein – plus andere locaties – op sporen van dierenmisbruik

discovery+