Discovery Benelux gaat samen met Discovery Duitsland

Corporate

Herstructurering Discovery EMEA

Discovery Benelux gaat samen met Discovery Duitsland

Amsterdam, 3 september 2020, Om de strategische focus te verbeteren en verdere investeringen in direct-to-consumer-activiteiten mogelijk te maken heeft Discovery aangekondigd binnen EMEA een aantal operationele markten te gaan samenvoegen. Dit houdt onder andere in dat Discovery Benelux samengaat met Discovery Duitsland. Alco De Jong gaat als gevolg van deze herstructurering Discovery Benelux verlaten als general manager.

“We hebben in de afgelopen jaren een duidelijk pad uitgestippeld richting deze herstructurering met als eindoel een gestroomlijnder bedrijfsmodel, waarbij we de beste competenties in alle markten benutten. Door onze knowhow en schaalgrootte te combineren, kunnen we gemakkelijker en sneller besluiten nemen en ons nog beter richten op zakelijke kansen voor de toekomst,” zegt Kasia Kieli, President en MD Discovery EMEA.

“Alco is een geweldige leider geweest voor Discovery in Nederland en België, onder andere door de streamingdienst Dplay te lanceren, BrandDeli mee op te bouwen tot een toonaangevend advertentie-verkoophuis en onze zenders en ‘love brands’ succesvol te maken in de Benelux. Ik wil hem bedanken voor al zijn inspanningen en jarenlange toewijding en wens hem het allerbeste voor de toekomst” zegt Kasia Kieli. “De Benelux blijft strategisch een belangrijke markt voor Discovery, waar we in blijven investeren en meer van onze zenderactiviteiten gaan centraliseren. We zien Nederland als een belangrijke HUB voor onze zenders en merken in EMEA”.

“Na zeventien jaar bij Discovery Benelux is het tijd voor iets nieuws. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die Discovery mij heeft gegeven om het bedrijf en het portfolio van geweldige merken en diensten in de Benelux te laten groeien. Zoals het lanceren van streamingdienst Dplay, de introductie van TLC en de groei van Eurosport. Ik verlaat een sterk en kerngezond bedrijf met een geweldig team dat klaar is voor de toekomst ”, aldus Alco De Jong.

Discovery Benelux gaat samen met Discovery Duitsland onder leiding van general manager Susanne Aigner.

“Ik voel me vereerd dat ik ben aangesteld als general manager voor de Benelux en kijk uit naar de toekomst. Tegelijkertijd wil ik Alco bedanken voor zijn uitstekende werk in de afgelopen jaren. De successen en mijlpalen die hij heeft behaald vormen het fundament voor de toekomst. Samen met de teams van Benelux en Germany, Switzerland & Austria (GSA) werken we nu aan het verder realiseren van onze ambities, waarin we onszelf nog verder gaan positioneren als een digitale business, die groeit door nieuwe initiatieven te creëren en kansen voor bedrijven te identificeren binnen deze nieuwe, vergrote regio” zegt Susanne Aigner, GM Discovery GSA.

Verder breidt de portefeuille van James Gibbons uit met de Scandinavische markten naast de Britse markt, zo wordt Gibbons GM van het VK en de Nordics. De Scandinavische markten verenigen onder de leiding van Nicklas Norrby. Norrby staat sinds 2019 aan het hoofd van de Zweedse tak van het bedrijf en gaat nu rechtstreeks rapporteren aan James Gibbons. Spanje en Frankrijk gaan samen onder leiding van GM Iberia en Frankrijk, Antonio Ruiz. Jamie Cooke neemt een nieuwe gecombineerde rol op zich voor Rusland, CEEMCA, MEA en PayTV, hij zal het zwangerschapsverlof voor Victoria Davies blijven waarnemen. Cooke komt voort uit de rol van SVP Chief of Staff EMEA. Leah Hooper neemt de rol van SVP D2C Growth & Strategy International op zich en Espen Skoland is benoemd tot SVP Communications voor EMEA.

De CEO van TVN, Piotr Korycki, heeft zijn vertrek bij Discovery aangekondigd. Kasia Kieli, President en MD van EMEA, gaat zelf leiding geven aan het Poolse televisienetwerk.

Tenslotte, Discovery bedankt ook Piotr Korycki, Laurent Prud’homme en Amanda Turnbull voor hun harde werk en tomeloze inzet en wenst hen het allerbeste bij al hun toekomstplannen.

> Klik hier voor het logo van Discovery Benelux 

Little People, Big World

TLC

Watching with the Osbournes: Portals To Hell

discovery+