Discovery en PGA TOUR lanceren GOLFTV om wereldwijd golffans te verenigen

Corporate

Discovery en PGA TOUR lanceren GOLFTV om wereldwijd golffans te verenigen

NEW YORK – Discovery en de PGA TOUR hebben vandaag GOLFTV, powered by the PGA TOUR, onthuld, het onderscheidende merk dat wereldwijd golffans zal verenigen. Het merk ondersteunt de nieuwe internationale live en on-demand videostreamingservice, die op 1 januari 2019 wereldwijd buiten de VS* wordt gelanceerd.

GOLFTV gaat fans een bestemming bieden met toegang tot het breedste assortiment golfcontent. Via een groeiend portfolio gaat het merk veel van de spannendste golfmomenten, sterspelers en toernooien op elk scherm en apparaat aanbieden.

GOLFTV biedt elk jaar ruim 2000 uur live actie en premium content on-demand en biedt golffans daarmee een verbeterde ervaring op het gebied van entertainen en informeren. De live uitzendingen* bestaan uit de zes Tours onder de PGA TOUR-paraplu, alsmede bijna 150 toernooien per jaar – inclusief THE PLAYERS Championship, de FedExCup Playoffs en de Presidents Cup.

“Op basis van Discovery’s historie van het vertellen van waargebeurde verhalen en direct-to-consumer platformervaring, hebben we al een GOLFTV-team van wereldklasse samengesteld. Er wordt hard gewerkt aan onze zorgvuldig opgestelde plannen, zodat we GOLFTV voortdurend kunnen verbeteren naarmate we het product uitrollen en verder ontwikkelen.”

De lancering van het merk GOLFTV volgt op de baanbrekende strategische alliantie, die in juni werd aangekondigd, tussen Discovery en de PGA TOUR. Naast de GOLFTV-service bevat de verbintenis, met een looptijd van 12 jaar, de internationale multi-platformrechten van de PGA TOUR inclusief de lineaire Tv-rechten.

Discovery is reeds bezig met het uitvoeren van een robuuste distributie- en partnerstrategie voor het portfolio, het optimaliseren van het bereik in free-to-air, pay-tv en digitaal, en zal samen met bestaande PGA TOUR- en golfuitzendgemachtigden de sport verder laten groeien. Live verslaggeving van de PGA TOUR zal beschikbaar worden via GOLFTV in overeenstemming met de datum waarop de rechten beschikbaar zijn per markt (zie hieronder).

GOLFTV Video Streaming Service

GOLFTV gaat PGA TOUR LIVE vervangen in de wereldwijde markten (buiten de Verenigde Staten). Gebruikers in alle markten kunnen zich abonneren op een breed assortiment aan golfcontent en -programmering op GOLFTV, met extra live PGA TOUR-verslaggeving per markt  op basis van de activatiedatum van de rechten. In 2019 zal live verslag op GOLFTV beschikbaar zijn in Australië, Canada, Italië, Japan, Nederland, Portugal, Rusland en Spanje.

De huidige gebruikers van PGA TOUR LIVE wordt, voorafgaand aan de lancering op 1 januari 2019, een simpele overstap naar GOLFTV geboden.

Verdere informatie over GOLFTV, programmering en content wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

Wheeler Dealers

Discovery

Good Bones

TLC