Discovery kondigt samenwerking met de International Federation of Sport Climbing aan

discovery+

discovery+

Discovery kondigt samenwerking met de International Federation of Sport Climbing aan

Het sportklimmen is binnenkort voor miljoenen mensen in heel Europa te volgen dankzij de driejarige overeenkomst tussen de Federation of Sport Climbing (IFSC) en Discovery. Hierdoor zijn alle IFSC World Cup- en World Championship-evenementen te zien op discovery+ en bij Eurosport. In aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs 2024, zal Discovery de populariteit van het sportklimmen verder vergroten door de verhalen te vertellen van deze atleten en het grote publiek kennis te laten maken met deze sporters. Bovendien is sportklimmen een sport die interessant kan zijn voor een breder publiek dan enkel sportfans en daarom is deze sport ook een natuurlijke fit met het brede entertainment aanbod van discovery+.

Marco Scolaris, IFSC-voorzitter:
“Onze overeenkomst met Discovery zorgt voor een grotere bekendheid van de klimsport wat resulteert in meer sponsormogelijkheden voor klimmers over de hele wereld. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Discovery de positie van de klimsport, als een van de snelstgroeiende Olympische sporten, nog meer verstrekt. Door de toenemende populariteit en zichtbaarheid van het sportklimmen, raken hopelijk steeds meer mensen geïnteresseerd in het kijken én beoefenen van de sport “.

Trojan Paillot, VP Sports Rights Acquisition and Syndication bij Discovery Sports:
“Sportklimmen bleek vorig jaar ongelooflijk populair bij de discovery+ en Eurosport-kijkers tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. We zagen een enorme potentie in deze groeiende sport die zowel bestaande klimsport-fanaten als nieuwe fans aantrok. Wij zijn daarom erg verheugd om de komende drie jaar het beste van de klimsport te mogen laten zien via discovery+ en bij Eurosport.

Discovery hoopt ook voor het sportklimmen een bijdrage te kunnen leveren aan de groei en populariteit van deze sport. Met het bereik van onze discovery+ streamingdienst, lineaire Eurosport-kanalen en eurosport.nl wil Discovery bijdragen aan de groei van de klimsport in Europa in aanloop naar de Olympische spelen Parijs 2024.

Vanaf zaterdag 9 april om 18:00 uur is de 2022 IFSC World Cup Series te volgen via discovery+ en bij Eurosport. Deze begint met de IFSC Boulder World Cup in Zwitserland, Meiringen.

De IFSC zet zijn vertraagde gratis streaming van evenementen voort via The Olympic Channel, die 24 uur na het einde van elke live-ronde binnen elk evenement wordt getoond.

Het volledige IFSC World Cup Series 2022 schema:

8 – 10 april – Meiringen (SUI) – Bolderen

6 – 8 mei – Seoul (KOR) – Bolderen, Speed

20 – 22 mei – Salt Lake City (USA). – Bolderen

27 – 29 mei – Salt lake City (USA) – Bolderen, Speed

10 – 12 juni – Brixen (ITA) – Bolderen

22 – 25 juni – Innsbruck (AUT) – Bolderen

30 juni – 2 juli – Villars (SUI) – Lead, Speed

8 – 10 juli – Chamonix (FRA) – Lead, Speed

22-23 juli – Briançon (FRA) – Lead

2-3 september – Koper (SLO). – Lead

24-26 september – Jakarta (INA) – Lead, Speed

30 sep – 2 okt. – Wujiang (CHN) – Lead, Speed

6-9 oktober – Chongqing (CHN) – Bolderen & Lead

> Download hier de afbeelding

Outback Opal Hunters

Discovery

discovery+ nu ook beschikbaar op LG Smart TVs in Europa

discovery+