Dplay Exclusive: I Am Jazz

discovery+

Dplay Exclusive: I Am Jazz

Het 17-jarige transgender meisje Jazz Jennings staat voor een van de belangrijkste momenten in haar nog prille leven: de geslachtsaanpassende operatie waar ze al zo lang naar uitkijkt. De wijze waarop de operatie moet worden uitgevoerd is nog niet eerder gedaan en dat vindt vooral moeder Jeanette erg spannend. De optimistische Jazz maakt zich er niet al te druk om en hoopt snel een datum te krijgen zodra ze haar gewicht definitief onder controle heeft. Ondertussen gaat ze verder met haar drukke leven. Zo werkt ze hard aan haar rol als ambassadrice van de LGBTQ-gemeenschap, houdt ze een openhartig interview met televisiezender ABC en heeft ze plannen om op zichzelf te gaan wonen, zodra ze 18 is – iets waar haar ouders overigens niet meteen enthousiast over zijn. Ook komt ze een leuke jongen tegen waar ze serieuze gevoelens voor heeft en die blijken wederzijds! Alleen heeft de moeder van deze Ahmir er moeite mee dat haar zoon voor een transgender persoon valt, wat de relatie er niet makkelijker op maakt. Jazz twijfelt overigens zelf ook, omdat ze eigenlijk nog wat vrijer door het leven wil gaan als ze erachter komt dat er nog heel veel meer leuke jongens zijn. Hoe dit allemaal afloopt is te zien in het vijfde seizoen van de spraakmakende serie I Am Jazz. I Am Jazz is vanaf zaterdag 27 juli exclusief te zien op Dplay.

Op Dplay staat de gehele maand juli overigens in het teken van Pride. Een speciale Pride playlist op de homepage bevat programma’s die aansluiten bij het Pride onderwerp, zoals Lost in Transition en Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde.

Over Dplay

Dplay is het video-on-demand platform dat het beste van Discovery, TLC en Investigation Discovery samenbrengt op één plek. Met series en programma’s die het echte leven laten zien. Verhalen over echte mensen en hun passies. Kleurrijk, bijzonder en divers. Dplay biedt een gedeelte van haar programma’s aan die vooruit kunnen worden bekeken, maar ook tot zeven dagen kunnen worden teruggekeken. Tevens is het mogelijk om live televisie te kijken naar de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery. Momenteel zijn er diverse Dplay Exclusives te bekijken zoals Body Cam: Captured, Evil Lives Here: After The Evil en 90 Day Fiancé: Happily Ever After? Pillow Talk.

Dplay is naast de app voor mobiel en tablet (iOS en Android) ook beschikbaar als desktopversie en te streamen naar televisie via Airplay of Chromecast. Een abonnement kost €3,99 per maand (gratis proefperiode van twee weken). Ga naar www.dplay.nl.

De geschiedenis en de toekomst van ons universum – jubileumweekend vijftig jaar na de eerste maanlanding

Discovery

De transformatie gaat nu écht beginnen: van Rosanna naar Rowan

TLC