Een vooraanstaand arts, een motorgang en een schokkende moord

discovery+

Doctor's Orders

Een vooraanstaand arts, een motorgang en een schokkende moord

Het is een van de schokkendste moordzaken in Amerika van de afgelopen jaren: de dood van April Kaufmann, een lokale radioberoemdheid en zeer geliefd in de gemeenschap. Ze wordt op 10 mei 2012 gevonden in haar slaapkamer, doodgeschoten met twee kogels. Dochter Kim denkt al snel dat Aprils echtgenoot Jim Kaufmann (Kims stiefvader) verantwoordelijk is voor haar dood, maar haar verhaal krijgt weinig gehoor, mede doordat Jim een sluitend alibi heeft en een vooraanstaand arts is. De zaak dreigt een onopgeloste cold case te worden totdat vijf jaar later een nieuwe aanklager zich over de zaak buigt en een verrassende getuige zich aandient. Een lid van de beruchte motorbende Pagan zegt te weten wie de moord heeft gepleegd en wie de opdrachtgever was. In de driedelige crimeserie Doctor’s Orders doet hij zijn verhaal. Om zijn claim hard te maken confronteert hij een van de betrokkenen terwijl hij in het geheim een camera bij zich draagt. Het leidt tot een verrassende ontknoping in deze gruwelijke zaak. Doctor’s Orders is vanaf vrijdag 10 september te zien op discovery+.

Het bendelid dat uit de school klapt is Andrew “Chef” Glick. Hij is opgepakt voor het bezit van drugs en wapens en staat een lange gevangenisstraf te wachten. Hij kiest ervoor om open kaart te spelen en zijn kameraad Fred Augello te verraden. Die had de moordopdracht aangenomen om April Kaufmann te vermoorden voor 50.000 dollar. De opdrachtgever was niemand minder dan… Aprils echtgenoot Jim Kaufmann.

Kaufmann was een zeer gerespecteerd endocrinoloog en mede daardoor nooit als verdachte gezien. Maar hij bleek er meerdere schimmige zaken op na te houden. Zo schreef hij illegaal pijnstillers voor aan de leden van de motorbende die zij met winst op de markt doorverkochten. Daarnaast bleek hij over nog meer zaken te liegen. Was dat de reden dat April het zwijgen opgelegd moest worden omdat ze hem dreigde te ontmaskeren?

Doctor’s Orders is vanaf vrijdag 10 september te zien op discovery+.

> Download hier een foto.

Nabestaanden en betrokkenen vertellen over de moord die heel Nederland schokte

discovery+

Wheeler Dealers

Discovery