Eurosport koopt exclusieve rechten World Professional Darts Championship

Eurosport

Eurosport koopt exclusieve rechten World Professional Darts Championship

Eurosport heeft in Nederland de lineaire en digitale uitzendrechten bemachtigd van de drie grootse dartstoernooien van de British Darts Organisation (BDO). Naast het World Professional Darts Championship zijn ook de World Darts Trophy en de Winmau World Masters de komende 3 jaar exclusief bij Eurosport te volgen. Na twee jaar afwezigheid keert darts daarmee terug op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Van 5 tot en met 13 januari wordt er in de Lakeside Country Club gestreden om het World Professional Darts Championship. Het toernooi, dat ook wel Lakeside wordt genoemd, werd vier keer door Raymond van Barneveld gewonnen. Dit betekende zijn grote doorbraak en het begin van de opmars van darts in Nederland. Daarnaast wonnen ook Jelle Klaasen en Christian Kist het toernooi. Dit jaar strijden onder andere de Nederlanders Wesley Harms, Richard Veenstra, Chris Landman en Willem Mandigers om de wereldtitel bij de BDO.

De Brit Glen Durrant verdedigt van 31 augustus tot en met 1 september zijn titel bij de Worlds Darts Trophy in de Preston Guild Hall. In 2018 was hij met 10-7 te sterk voor de Duitser Michael Unterbuncher.

Raymond van Barneveld (2x) en Michael van Gerwen zijn de enige Nederlanders die ooit de Winmau World Masters wisten te winnen. Van 25 tot en met 27 oktober wordt er in de Hull Arena gestreden om deze prestigieuze prijs.

Kalender 2019

5-13 Januari 2019: BDO Lakeside World Professional Darts Championships

31 Augustus -1 september 2019: BDO World Darts Trophy

25-27 Oktober 2019: Winmau World Masters

Little Life On The Prairie

TLC

Ladies of Soul luiden het nieuwe jaar in!

TLC