Eurosport viert haar 30e verjaardag met de belofte om een ​​”pionier binnen de sportindustrie” te blijven

Eurosport

Eurosport viert haar 30e verjaardag met de belofte om een ​​”pionier binnen de sportindustrie” te blijven

  • 5 februari 2019 markeert het 30-jarig jubileum van de allereerste uitzending van Eurosport
  • Op de Eurosport-platformen worden de 30e verjaardags merkidentiteit en content-reeks met een short-formats geïntroduceerd om de mijlpaal te vieren
  • Eurosport werkt samen met Spotify om een ​​speciale playlist met 1989 thema’s en een digitale reclamecampagne te lanceren om de mijlpaal verder te versterken.

Eurosport, de nummer één sportbestemming in Europa, viert vandaag de dertigste verjaardag van de lancering en de allereerste uitzending.

Om de mijlpaal te vieren, heeft Eurosport een op maat gemaakte merkidentiteit geïntroduceerd ter ere van de geest en sportsterren van 1989 op haar lineaire, digitale en sociale platforms van Eurosport in de vorm van idents, pre-title-sequences en promo’s. Eurosport heeft ook verschillende op 1989 geïnspireerde short-format series geproduceerd om te publiceren op alle Eurosport-platforms. Hierin worden enkele van de unieke evenementen en iconische sportsterren getoond die in het openingsjaar op het kanaal verschenen.

Om de mijlpaal verder te versterken en met haar miljoenen fans over het hele continent te verbinden, is Eurosport een partnerschap aangegaan met de populairste muziekstreamingservice ter wereld, Spotify, om een ​​speciale playlist met 1989 thema’s, een microsite en een digitale reclamecampagne te lanceren die zal lopen van 5 februari tot 28 februari. Spotify-gebruikers kunnen terugreizen in de tijd en nummers uit 1989 ontdekken, samengesteld in afstemming met hun persoonlijke afspeellijsten door naar eurosport.withspotify.com te gaan.

Op 5 februari 1989, na een samenwerking met de European Broadcast Union, werd het Eurosport-kanaal gelanceerd op Sky Television met een breed scala aan sportinhoud met commentaren in het Engels, Nederlands en Duits. Tijdens de eerste maand zond het kanaal live belangrijke sportevenementen uit, zoals de wereldkampioenschappen alpineskiën, World Matchplay Snooker, de wereldkampioenschappen bobsleeën en de Europese kampioenschappen kunstschaatsen.

Vandaag de dag is Eurosport de Home of the Olympics in Europa, waar het de ultieme spelen-ervaring voor PyeongChang 2018 heeft opgeleverd, met zijn bekroonde uitzendingen die zowel een recordaantal lineaire als digitale kijkers heeft bereikt via gelokaliseerde Eurosport-services. Eurosport is ook de Home of Cycling, Grand Slam-tennis en Wintersport, met zijn kanalen die 246 miljoen cumulatieve abonnees bereiken in 75 landen in Europa, Azië-Oceanië, Afrika en het Midden-Oosten.

JB Perrette, President en CEO Discovery International: “Eurosport zet zich al 30 jaar in voor sport, blijft de markt innoveren en vernieuwen – en bewijst keer op keer een pionier te zijn in de sportindustrie. We zijn ongelooflijk trots op wat dit bedrijf heeft bereikt en het is een bewijs van de visie en toewijding van een ongelooflijk team dat Eurosport in de loop van de jaren blijft groeien en nu meer mensen en meer schermen bereikt dan ooit tevoren.

“Met onze baanbrekende Olympische Spelen; positie als de Home of Cycling, Grand Slam tennis en wintersport; en exploitant van de enige Europawijde OTT-streamingservice – de Eurosport-player – Eurosport blijft een unieke propositie voor sportfans over het hele continent. Met onze snel naderende tweede Olympische Spelen, de voortdurende ontwikkeling van onze digitale producten, verdere investeringen in technologie en onze voortdurende ambitie om onze rechtenportefeuille te versterken, zal Eurosport de passies van mensen nog vele jaren voeden.”

George Aivazoglou, Vice President Marketing bij Eurosport, voegt hieraan toe: “In de afgelopen 30 jaar heeft Eurosport een benijdenswaardige positie als een van de meest herkenbare sportmerken ter wereld ontwikkeld. Zoals veel van de atleten die we elke dag presenteren, is ons bedrijf vele jaren bezig geweest met het slijpen van zijn ambacht, het blijven innoveren, vastbesloten om enthousiaste fans in Europa en over de hele wereld te bedienen. De identiteit van het 30-jarig jubileum is een viering van ons erfgoed, gericht op de sportsterren en tijdgeest van 1989 om de huidige kijker te betrekken bij alle platforms. ”

In 2019 is Eurosport er trots op zichzelf de nummer één sportbestemming in Europa te noemen, met zijn twee kanalen nu met 246 miljoen cumulatieve abonnees in 75 landen en Eurosport.com, gelanceerd in 1999, gepositioneerd als Europa’s nummer één online sportnieuwswebsite met gemiddeld 42 miljoen unieke gebruikers per maand.

Bovendien heeft de Eurosport-Player, die in 2008 werd gelanceerd en nog steeds de enige Europabrede OTT-sportstreamingservice is, en de Eurosport-app – de enige plaatsen waar Eurosport op elk gewenst moment online te bekijken is, op mobiele apparaten en op tablet-apparaten – de afgelopen 12 jaar recordabonneegroei gekend. Eurosport Events, opgericht in 2007, is gespecialiseerd in het beheren en promoten van internationale motorsportevenementen en organiseert momenteel meer dan 24 evenementen per jaar, verspreid over drie continenten, met distributie in meer dan 220 gebieden.

The Night That Didn't End

ID

Discovery Benelux start premium streaming video on demand service Dplay

Corporate