Nieuwe exclusieve Dplay serie: Fitness Diaries

discovery+

Het échte leven van een fitgirl

Nieuwe exclusieve Dplay serie: Fitness Diaries

De gloednieuwe Dplay-serie Fitness Diaries volgt het leven van vier fitgirls, waaronder Fajah Lourens, die stuk voor stuk volledig gefocust zijn op sport. Fajah, Roos, Lindsey en Evelien delen álles; hun gezonde en natuurlijk fitte levensstijl, inclusief alle ups en óók alle downs. Net zoals in een echt dagboek. Ze filmen alles zelf, zonder filter. De vier laten zien dat het bestaan van een fitgirl hard werken is. Of het nou gaat om het runnen van een fitnessbedrijf of elke dag bezig zijn met bodybuilding, spiritualiteit of body positivity. Ze moeten er soms veel voor doen en laten, maar ze krijgen er ook heel veel voor terug. Vanuit een wereld die zowel glamoreus als eenzaam kan zijn, delen zij hun belevenissen. Een persoonlijk en bijzonder inkijkje in het echte leven van een fitgirl. Inclusief een lach en op z’n tijd een traan. Fitness Diaries is vanaf vrijdag 23 oktober exclusief te zien op Dplay.

“Middels de nieuwe serie Fitness Diaries laat ik onder andere zien hoe ik dit najaar de retail wereld verover met mijn eigen producten. Maar ook hoe mijn dagelijkse leven eruitziet en waar ik zelf hard voor train, zoals de JFK covershoot in het najaar. Ik heb een heel fijn leven, maar ik deel graag de ongefilterde versie van mijn leven om te laten zien dat ook ik hard moet werken om mijn doelen te bereiken,” aldus Fajah Lourens over haar deelname aan de nieuwe Dplay-serie Fitness Diaries.

De vier fitgirls die een inkijkje in hun leven geven:

Fajah Lourens (39)
Iedereen wil wel een ‘Killerbody a la Fajah’! Zelf zegt zij hierover “Wees tevreden met wie je bent en vergelijk jezelf niet met anderen, want alleen vanuit tevredenheid kun je veranderen.” Naast haar carrière als actrice ontwikkelde Fajah een liefde voor fitness, gezond eten en inspireert zij mensen om gelukkig te zijn en hun doelen te behalen. Haar persoonlijke motto is ‘Als je het kan dromen, kan je het doen’. Het 39-jarige brein achter Mykillerbodymotivation (MKBM) is volop aan het bouwen aan haar fitness imperium, dat steeds meer wordt uitgebreid. Wat vijf jaar geleden begon met een webshop en een eigen MKBM-lijn in supplementen, sportattributen en kleding rolt dit jaar uit naar de distributie van de grootste retailers van Nederland en Duitsland. Op 7 januari komt haar bestseller ‘Het Killerbody Dieet’ na 5 jaar opnieuw uit als jubileum editie met daarin de oplossing voor het terugvallen na een dieet. In het jubileum exemplaar richt zij zich dan ook vooral op mindset. Fajah traint daarnaast hard voor de cover van JFK, die dit najaar uitkomt en laat hier veel voor. Wat dat allemaal is? Dat zien we in Fitness Diaries.

Roos Forman (26)
Roos is van kleins af aan altijd al wat voller geweest. Ook voller dan haar twee-eiige tweelingzus. “Waarom konden zij alles eten en ik niet? Waarom werd ik gepest en uitgescholden? Ik wilde hetzelfde zijn als de rest, dus ik besloot er wat aan te doen.” Ze kwam in aanraking met fitness en ging fanatiek sporten. Roos volgde andere fitgirls op Instagram. Ze was onzeker en keek tegen hen op, totdat ze verschillende van deze fitgirls ontmoette tijdens een Fitnessbeurs. Toen veranderde haar idee van deze meiden. Zij waren net zoals zij gewone mensen zonder filter of photoshop. Vanaf dat moment begon haar zelfacceptatie. Ze wilde meer leren over sport en voeding, want de combinatie van sport, voeding en mindset is key. Nu is Roos eigenaar van de sportschool ‘Fitroosje’ in Ridderkerk en is zij ook voedingsdeskundige. Roos heeft lipoedeem in haar benen, waardoor die niet helemaal in verhouding zijn met de rest van haar lichaam, maar ze heeft geleerd om van haar lichaam te houden zoals het is. Ze is een groot voorvechter van body positivity en heeft als missie om andere vrouwen te helpen door hier aandacht aan te geven, via social media en bij haar in de gym. Roos geeft ook inzicht in wat goede behandelingen zijn als je last hebt van lipoedeem.

Lindsey van der Hoeven (27)
Lindsey was vroeger een onzeker, schuchter meisje, maar heeft zich inmiddels ontpopt tot een succesvolle fitness babe die een luxe droomleven leidt. Deze winnaar van de ‘FHM Fitgirl award 2020’ leidt een echt nomadenbestaan. Als ze in Nederland is, woont ze bij haar vader in Schiedam, maar eigenlijk is ze altijd in het buitenland te vinden. Van Bali tot Mexico en van LA tot Ibiza. Deze influencer heeft geregeld fotoshoots voor mode- en sportkleding merken en staat op Instagram bekend om haar bikini en sportswear posts. Om er zo goed uit te blijven zien, traint Lindsey hard en doet ze aan intermittent fasting. Tijdens haar laatste verblijf in Tulum (Mexico) heeft zij yoga en mediteren ontdekt. Dit heeft haar nieuwe inzichten gegeven en op de lange termijn wil ze het vluchtige leven van een influencer inruilen voor een leven als ‘happiness coach’. We volgen ‘Linnebel’ in deze ‘road to’ en zien hoe zij haar nieuwe manier van fit zijn opneemt in haar dagelijkse routine. Naast haar fitgirl bestaan is zij overigens ook een echte partygirl en zien we dat ze een graag geziene gast is in clubs en restaurants op Ibiza.

Evelien van der Pelt (31)
Evelien groeide op in een streng christelijk gezin, waarin sporten niet wenselijk was. Maar toen zij haar eigen keuzes kon maken, veranderde dit al snel. Nu is ze al ruim 12 jaar actief in de sport en fitness. Wat begon als een hobby werd haar passie en levensstijl. Voordat Evelien vier jaar geleden fulltime met sport aan de slag ging, was zij financieel adviseur bij een bank en binnenhuisarchitect. Nu coacht zij mensen om fitter te worden via haar eigen bedrijf ‘EVP Coaching’ en heeft zij daarnaast haar eigen app ‘Fit with Evelien’. Ook doet Evelien veel modellenwerk, maar het allerleukste vindt zij bodybuilding. In 2012 deed zij voor het eerst mee aan een wedstrijd en nu doet ze al een aantal jaar mee aan de ‘World Beauty Fitness & Fashion’ in de categorie ‘Pro Diva Fitness’. Ondanks dat de wedstrijden nu even stilliggen, moet ze hiervoor blijven trainen. Evelien hoopt in november mee te kunnen doen aan het WK in de klasse ‘Pro Diva Figure’ en we volgen haar tijdens Fitness Diaries in de voorbereidingen op deze wedstrijd. Haar droom is om ooit Wereld Kampioen te worden.

Fitness Diaries is vanaf vrijdag 23 oktober exclusief te zien op Dplay. Tot en met vrijdag 5 maart is er wekelijks een nieuwe aflevering beschikbaar.

> Ga naar http://pressweb.discovery.com voor afbeeldingen

How Do They Do It? Met Tim Senders

Discovery

Dirty Jobs: Rowe'd Trip

Discovery