Gold Rush: Dave Turin’s Lost Mine

Discovery

Gold Rush: Dave Turin’s Lost Mine

Hoeveel goud zit er nog in onze aarde? De ervaren goudzoeker Dave Turin denkt voldoende om er nog een lucratieve business van te maken. Zeker als je met grote machines gaat werken op de plekken waar al decennialang niet meer gegraven is. Met deze moderne technieken valt er volgens hem nog veel meer goud te vinden dan de oude goudzoekers vroeger naar boven konden halen. Vandaar dat hij zijn zinnen gezet heeft op het vinden van zo’n verborgen goudmijn uit de oude tijd. In de eerste aflevering van de nieuwe serie Gold Rush: Dave Turin’s Lost Mine reist hij daarom het land door om verschillende plekken te bezoeken. Hij gaat af op claims van eigenaren die weten dat er nog voldoende goud in de grond moet zitten, maar die zelf de middelen niet hebben om het er op grote schaal uit te halen.

Dave, die lang voor de crew van goudzoeker Todd Hoffman werkte, heeft een investeerder aan zijn zijde en denkt zo een grote slag te kunnen slaan. Maar niet elke goudmijn is hiervoor geschikt. Soms ligt het te afgelegen om de zware machines er te krijgen en soms is er te weinig water aanwezig om het goud uit de ondergrond te wassen. Als hij eenmaal zijn ideale mijn gevonden denkt te hebben, krijgt hij de onverwachte mededeling dat de investeerder zich terugtrekt. Wat nu? Alles opgeven of zijn eigen spaargeld gebruiken om de hele operatie zelf te financieren? Voor de geboren gouddelver (zijn vader runt ook nog steeds een goudmijnoperatie) is er eigenlijk geen keus: het is erop of eronder!

Gold Rush: Dave Turin’s Lost Mine is vanaf maandag 1 juli om 21:30 uur te zien bij Discovery en ook beschikbaar op Dplay.

Aanbod Dplay Exclusives uitgebreid

discovery+

Inside West Coast Customs

Discovery