Hoog niveau baanwielrennen zie je op discovery+ zoals je het nog nooit hebt gezien

discovery+

UCI Track Champions League,

Hoog niveau baanwielrennen zie je op discovery+ zoals je het nog nooit hebt gezien

Het aftellen is begonnen, de revolutie is een feit! De toekomst van het baanwielrennen is hier en nu. De UCI Track Champions League gaat zaterdag 6 november van start! De eerste ronde vindt morgen in Mallorca plaats en via discovery+ hoeft de kijker geen seconde te missen. De uitzending begint zaterdag om 18:45 uur en is live te volgen op discovery+

SEIZOENSOPENER VAN DE UCI TRACK CHAMPIONS LEAGUE
Vijf keer strijden ’s werelds beste renners tegen elkaar om te bepalen wie de ultieme kampioenen van 2021 zijn. Er staat een mooie beloning tegenover deze hevige strijd, want de prijzenpot is gevuld met maar liefst 500.000 euro. De prestaties van mannen en vrouwen worden op exact dezelfde manier beloond. Er is geen verschil in geslacht, slechts op basis van pure prestaties kunnen de renners en rensters zich onderscheiden. Dat wil je niet missen!

De 2021 serie bestaat uit vijf rondes in vier verschillende landen:

 • Ronde 1: Mallorca, Spain – zaterdag 6 november
 • Ronde 2: Panevezys, Lithuania – zaterdag 27 november
 • Ronde 3: Londen, UK – vrijdag 3 december
 • Ronde 4: Londen, UK – zaterdag 4 december
 • Ronde 5: Tel Aviv, Israel – zaterdag 11 december

Mallorca is gastheer van de aftrap van de UCI Track Champions League en daarna wordt doorgereisd naar Panevezys (Litouwen), Londen (dubbele afspraak) en de grote finale is in Tel Aviv.

DE NEDERLANDSE RENNERS
Maar liefst zes renners met een Nederlands paspoort reizen richting Mallorca voor de eerste wedstrijd die zaterdag 6 november plaatsvindt.

Nederlandse rennerslijst:

 • Shanne Braspennincx
 • Laurine van Riessen
 • Roy Eefting
 • Jeffrey Hoogland
 • Kirsten Wild
 • Harrie Lavreysen

EUROSPORT-EXPERTS
Niet alleen op de baan zijn olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen aanwezig. De Eurosport-experts die verslag doen van deze vernieuwde vorm van het baanwielrennen hebben zelf ook geschiedenis geschreven in de sport. De hooggewaardeerde Orla Chennaoui analyseert samen met zesvoudig olympisch medaillewinnaar Chris Hoy en tweevoudig olympisch kampioene Kristina Vogel de vijf rondes van de UCI Track Champions League. Miljoenen fans wereldwijd krijgen op deze manier tijdens de drie uur durende uitzendingen alle ins-en-outs te horen. Laura en Jason Kenny, partners naast de baan met maar liefst twaalf olympisch gouden medailles op hun gedeelde palmares, nemen in het velodrome plaats achter de microfoon om hun ervaring te laten spreken over de gebeurtenissen van die avond. Het Nederlandse commentaar wordt verzorgd door Jan Hermsen en Nick Stöpler.

NIEUWE MANIER VAN KIJKEN
De kijker krijgt het meest volledige beeld door de UCI Track Champions League live te volgen, want kijkers worden getrakteerd op allerlei innovatieve live-data. Op die manier komt de kijker nog veel dichter bij de actie op de baan. Hartslag, wattages, snelheid? Alles wordt op een geheel nieuwe manier weergegeven!

De eerste ronde van de UCI Track Champions League is zaterdag 6 november om 18:45 uur live te zien op discovery+.

Carole Baskin’s Cage Fight Rivale van de ‘Tiger King’ onderzoekt diens terrein – plus andere locaties – op sporen van dierenmisbruik

discovery+

Zeven bekende singles gaan op zoek naar een nieuwe liefde

discovery+