How Do They Do It? Met Joep & Tim

Discovery

Discovery

How Do They Do It? Met Joep & Tim

Joep van Deudekom en Tim Senders presenteren nieuw seizoen How Do They Do It?

Hoeveel kost een privé-onderzeeër? Wat gebeurt er met plastic dat nu niet meer gescheiden wordt opgehaald? Wanneer krijgen we de eerste vliegende autos? En is drinkbaar zeewater dé oplossing voor het dreigende watertekort? Antwoord op deze en nog veel meer fascinerende vragen worden voor de kijker beantwoord in het nieuwe seizoen How Do They Do It? Met Joep & Tim Dit seizoen wordt presentator Tim Senders bijgestaan door een oude bekende en niemand minder dan presentator Joep van Deudekom! De twee heren zijn vastberaden ook dit seizoen weer uitgebreid onderzoek te verrichten naar verschillende relevante, opmerkelijke en bijzondere onderwerpen. Het nieuwe seizoen How Do They Do It? Met Joep & Tim is vanaf dinsdag 20 september om 20:30 uur wekelijks te zien bij Discovery en vanaf dinsdag 13 september elke week vooruit te kijken op discovery+.

Hollands glorie 

Nederlandse bedrijven zijn weer ruim vertegenwoordigd in dit nieuwe seizoen. Ook ligt er een grote focus op het uitlichten van partijen die met een eerlijk klimaat beleid te werk gaan en innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Zo gaat Tim bijvoorbeeld langs bij een van de grootste tulpen- en bollenkwekers van Nederland: Borst Bloembollen, waarbij bijna het gehele proces van ‘t land tot aan de veiling geautomatiseerd is. Ook wordt de volledige weg gevolgd van plastic afval tot gloednieuwe plastic producten en hoe gaat dit precies in z’n werk nu veel gemeenten het plastic niet meer apart komen ophalen? Óók daar weet de kijker het antwoord straks op!

Diep in de zee 

Een extra opmerkelijk onderwerp dit seizoen gaat over de privé-onderzeeërs van fabrikant U-Boats Worx en ook deze komen van Nederlandse bodem! Echter moet Tim voor een testritje in deze blitse duikboot wel even een ‘uitstapje’ maken naar Curaçao, aangezien er in Nederland niet de dieptes bestaan om deze in uit te proberen. Gaan we straks allemaal naar het werk in een onderzeeër? Of blijft het voornamelijk toch een leuke gadget voor de rijken der aarde? Alles over deze particuliere onderzeeërs ziet men meteen in de eerste aflevering van How Do They Do It?

Man overboord! 

Terug van weggeweest, maar meteen weer ‘gedropped’ worden ergens midden in de koude Noordzee! Het wordt Joep niet alleen maar makkelijk gemaakt bij zijn terugkeer in How Do They Do It? Voor een betrouwbare test van het SafeTrx Maritime-systeem wordt Joep door een reddingsbrigade midden op zee achtergelaten met een SafeTrx noodhorloge om zijn pols. Waar een drenkeling soms pas na een uur wordt gevonden op het water, gaat dit er met de SafeTrx technologie een stuk sneller aan toe. Er wordt gekeken of het de KNRM lukt Joep binnen het beloofde kwartier weer boven water te krijgen.

Over Joep van Deudekom 

Sinds 2012 presenteert de doorgewinterde presentator al How Do They Do It? De Discovery-kijker heeft hem een aantal seizoen moeten missen. Maar Joep is weer terug om er samen met Tim een mooi seizoen van te maken! Men kan Joep van Deudekom al kennen van zijn werk als cabaretier, schrijver en als presentator van: De Kwis, voor het humoristische en wetenschappelijke programma Wie Denk Je Wel Dat Je Bent? en het NPO-programma Quiz met (Sneeuw)Ballen over de Olympische Winterspelen

Over Tim Senders

De nieuwsgierige Tim is een veelzijdige presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van zijn NPO programma’s: StreetlabBetreden Op Eigen RisicoWillem Wever en Op avontuur met de Opa van Tim. Sinds 2021 presenteert Tim How Do They Do It? en nog niet eerder was dat in de opstelling samen met presentator Joep van Deudekom.

How Do They Do It? is vanaf dinsdag 20 september t/m dinsdag 8 november om 20:30 uur wekelijks te zien bij Discovery en vanaf dinsdag 13 september elke week vooruit te kijken op discovery+. Dit seizoen werd geproduceerd door Super7even en de voice over is van Joep van Deudekom.

True Crimes Of The ‘90s met Dionne Slagter

ID

Wheeler Dealers

Discovery