Huiveringwekkende seriemoordenaars onder de loep

ID

Huiveringwekkende seriemoordenaars onder de loep

Elke moord is gruwelijk genoeg, maar als er meerdere achter elkaar plaatsvinden is extra aandacht geboden. Want seriemoordenaars stoppen doorgaans niet totdat ze gepakt worden. Tijdensp Serial Killer Sunday worden elke zondag schokkende zaken besproken van seriemoordenaars die talloze slachtoffers maakten voordat ze werden opgespoord. Zoals de geruchtmakende zaak van BTK, de man die zijn slachtoffers eerst vastbond, martelde en daarna vermoordde en pas na dertig jaar werd gearresteerd. Of de zaak van John Wayne Gacy, alias The Killer Clown, die meer dan dertig jonge mannen vermoordde en verborg in zijn kruipruimte, maar van wie een deel tot op heden niet is geïdentificeerd. Ook de opmerkelijke zaak van de Atlanta Child Murders wordt geanalyseerd. In twee jaar tijd werden 29 voornamelijk arme zwarte kinderen vermoord. Maar is de veroordeelde Wayne Williams (die altijd alles heeft ontkend) wel echt de moordenaar? Serial Killer Sunday reconstrueert al deze zaken en spreekt met direct betrokkenen. Serial Killer Sunday is vanaf zondag 7 april tot en met zondag 26 mei om 22:00 uur te zien bij Investigation Discovery.

De documentaires tijdens Serial Killer Sunday:

BTK: A Killer Among Us
Op 15 januari 1974 deed de politie een gruwelijke ontdekking in de stad Wichita in Kansas: vier familieleden, onder wie twee kinderen van negen en elf, bleken op wrede wijze vermoord. Justitie wist toen nog niet dat dit slechts het begin was van een dertig jaar durende moordperiode gepleegd door één man die pas in 2005 werd opgespoord. De moordenaar kreeg de aanduiding BTK vanwege de sinistere manier waarop hij zijn slachtoffers behandelde: Bind, Torture en Kill. De documentaire BTK: A Killer Among Us reconstrueert de gruwelijke gebeurtenissen en spreekt met betrokkenen uit die periode, onder wie BTK’s dochter die openlijk vertelt hoe het is om een kind te zijn van een seriemoordenaar. Te zien op zondag 7 april om 22:00 uur bij Investigation Discovery.

Deadly Legacy
John Wayne Gacy, alias The Killer Clown, geldt als één van de beruchtste seriemoordenaars van Amerika. Tussen 1972 en 1978 verkrachtte en vermoordde de man – die in het dagelijks leven kinderen vermaakte als clown – maar liefst 33 jongens en mannen van wie hij er 29 in zijn kruipruimte begroef. Tot op heden konden acht van deze slachtoffers niet worden geïdentificeerd. Veertig jaar na dato probeert detective sergeant Jason Moran nu ook deze namen te achterhalen. In Deadly Legacy trekt hij meer dan honderd leads na van personen die al jarenlang vermist zijn. Hij hoopt met DNA en gedegen speurwerk te kijken of een van hen mogelijk tot de slachtoffers van Wayne Gacy behoort. Lukt het Moran om de personen te identificeren en zo ook de familieleden van deze vermisten uitsluitsel te geven? Te zien op zondag 14 april om 22:00 uur bij Investigation Discovery.

Bad Henry
Als op 10 maart 1994 het gewurgde lichaam wordt gevonden van de 18-jarige Brandi Henderson in de plaats Charlotte, North Carolina, maakt de lokale politie zich meteen grote zorgen. Normaal hebben ze gemiddeld één verwurging per jaar, maar dit is al de tweede in drie weken tijd. Als er daarna meer slachtoffers vallen en een patroon zich begint af te tekenen, is duidelijk dat er een seriemoordenaar actief is in hun stad. Voor detective Garry McFadden en de CMPD Homicide Squad is er geen tijd te verliezen om deze op te sporen, voordat er meer slachtoffers vallen. De documentaire Bad Henry reconstrueert de jacht op deze brute moordenaar uit de jaren negentig en spreekt met de betrokkenen uit die tijd. Te zien op zondag 21 april om 22:00 uur bij Investigation Discovery.

The Atlanta Child Murders
Rond 1980 werd Amerika opgeschikt door de dood van 29 voornamelijk arme zwarte kinderen die in een periode van twee jaar werden ontvoerd en vermoord in de plaats Atlanta. De politie stond voor een raadsel en zocht naar verdachten in hoek van de KKK en bekende pedofielen. Als uiteindelijk de zwarte Wayne Williams wordt aangehouden en veroordeeld als dader lijkt de zaak gesloten. Toch zijn er op de dag van vandaag twijfels of hij inderdaad verantwoordelijk is voor al deze moorden – iets wat hij zelf nog altijd ontkent. Was hij een zondebok om andere zaken te verdoezelen of is het bewijs tegen hem toch krachtig genoeg? The Atlanta Child Murders analyseert de zaak met direct betrokkenen en probeert de meest prangende vragen te beantwoorden van deze tragische gebeurtenis. Te zien op zondag 28 april om 22:00 uur bij Investigation Discovery.

Serial Killer Sunday is vanaf zondag 7 april tot en met zondag 26 mei om 22:00 uur te zien bij Investigation Discovery.

Buddy vs. Duff

TLC

American Nightmare

ID