ID grootste crime zender van Nederland

Corporate

ID grootste crime zender van Nederland

Amsterdam – 1 maart 2016. ID is 2016 succesvol gestart met een marktaandeel van 1,5%[1] in januari.  Met een marktaandeel van 1,7% in februari laat de zender een groei van 70% zien ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar (Vrouw 20-49). Met een gemiddelde kijktijd van 84 minuten per dag onder de ID kijkers, blijft de crime zender ook in februari de zender met de langste kijktijd. In de eerste twee maanden van 2016 heeft ID 3,3 miljoen kijkers (6+) en 954.000 vrouwen in de leeftijd van 20-49 jaar bereikt. De zender duikt regelmatig op in de top-10 van Nederlands grootste zenders (Vrouw 20-49): afgelopen week was ID de 9e zender op donderdag (2,8% marktaandeel) en op zondag (marktaandeel 2,6%).

 Potentie

Petra Knoth, Channel Director ID: “Het is geweldig om te zien dat ID zo enorm groeit, ondanks dat we geen volledige distributie hebben in Nederland. ID is zelfs met afstand de grootste zender in de doelgroep Vrouw 20-49 (1,6% marktaandeel, Jan-Feb 2016) van alle zenders in Nederland die geen volledige distributie in het basispakket genieten. Dit geeft wel aan dat de zender veel potentie heeft. Ik ben ontzettend blij dat we elke maand zoveel vrouwen weten te bereiken, die we ook nog eens heel lang weten te boeien met onze programmering.

Best scorende programma’s

De best scorende ID programma’s in februari waren: ‘Cry Wolfe’, ‘True Crime With Aphrodite Jones’ en ‘Dr.G. Medical Examiner’ met respectievelijk gemiddeld 77.600, 68.800 en 61.500 kijkers (6+).

Over ID

ID is dé crime zender vol spanning, drama en mysterie. De zender vertelt waargebeurde verhalen over waar mensen toe in staat zijn als ze tot het uiterste worden gedreven. Spraakmakende moordzaken, vermissingen en ‘crimes passionelles’ worden tot op de bodem uitgezocht. ID laat zien waar gevoelens van lust, wraak, hebzucht en jaloezie in kunnen uitmonden en neemt de kijker mee in de intrigerende wereld van misdaadonderzoek. De kijker kruipt in de huid van de dader, het slachtoffer, een politierechercheur of een forensisch expert. Ontrafelt motieven, stelt mensenkennis op de proef en maakt onderdeel uit van de meeslepende zoektocht naar de waarheid. Samen met experts wordt er doorgedrongen tot de kern van de zaak en wordt er toegewerkt naar de ontknoping. Een spannende puzzel waarbij geen enkel stukje informatie ongebruikt blijft.

[1] Bron: SKO, ID, januari/ februari 2016, all day (02:00- 26:00).

Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde

TLC

Giro d’Italia bezorgt Eurosport record

Eurosport