Invincible: Arsène Wenger

discovery+

discovery+

Invincible: Arsène Wenger

De stille tacticus die Arsenal naar de top bracht 

Amsterdam – woensdag 9 februari 2022, Invincible: Arsène Wenger vertelt het ware verhaal van de legendarische voormalige Franse voetbalcoach Arsène Wenger. Voor het eerst praat, de vaak gereserveerde, Wenger vrijuit over zijn revolutionaire periode bij Arsenal. Zijn woorden worden aangevuld door interviews met hoofdrolspelers uit die tijd zoals uiteraard Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Patrick Vieira, Ian Wright, Emmanuel Petit en Robert Pires. Daarnaast is er een bijzondere rol weggelegd voor Wengers grootste rivaal uit die tijd: Sir Alex Ferguson. Invincible: Arsène Wenger is vanaf vrijdag 18 februari te zien op discovery+.

De meesterzet

Groot was de verbazing en het ongeloof toen de Engelse voetbalclub Arsenal in 1996 de relatief onbekende Franse trainer Arsène Wenger aanstelde. Het bleek een meesterzet. De stille tacticus, bijgenaamd Le Professeur, wist de club naar zijn hand te zetten en met een nieuwe voetbalstijl terug te brengen naar de mondiale top, met als ultiem hoogtepunt het winnen van de Engelse titel in 2004 na een seizoen zonder één enkele nederlaag. The Invincibles werd dit team genoemd, de onoverwinnelijken. Nu is er de documentaire over de man die in maar liefst 22 jaar de Londense club naam en faam bracht.

De stilte doorbreken 

Voor het eerst praat Wenger vrijuit over zijn revolutionaire periode bij Arsenal. Interviews met hoofdrolspelers uit die tijd zoals uiteraard Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Patrick Vieira, Ian Wright, Emmanuel Petit en Robert Pires vullen het verhaal verder aan. Daarnaast is er een bijzondere rol weggelegd voor Wengers grootste rivaal uit die tijd: Sir Alex Ferguson.

Nog nooit eerder vertoond beeld

De 90 minuten durende documentaire is gemaakt door regisseurs Gabriel Clarke (Bobby Robson: More Than A ManagerFinding Jack Charlton) en Christian Jeanpierre. Ze gebruiken niet eerder vertoonde archiefbeelden en spreken zoals gezegd met bepalende figuren uit de imposante loopbaan van de Franse coach en dan vooral uit dat spectaculaire seizoen van 2003/2004. Voor het eerst vertelt Wenger over zijn voetbalverslaving die zowel zijn absolute drijfveer was als zijn fatale zwakte.

De documentaire is gefilmd op locaties in Engeland, Frankrijk en Wengers geboortedorp Duttlenheim in de Elzas. Invincible: Arsène Wenger schijnt een bijzonder licht op het moderne voetbal icoon van wie we altijd maar weinig écht wisten. Tot nu!

Invincible: Arsène Wenger is vanaf vrijdag 18 februari te zien op discovery+.

> Download hier de afbeelding of ga naar http://pressweb.discovery.com

Bobbi Eden duikt de slaapkamer in met deze bekende koppels!

discovery+

Daddy Dave

discovery+