Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes

ID

ID

Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes

Het is de schokkendste moordzaak van Canada: achter de goede looks van een jong echtpaar gingen de gruwelijkste daden schuil. Van de buitenkant zagen Paul Bernardo en Karla Homolka eruit als een ideaal koppel waar iedereen graag mee omging. Maar achter de blonde lokken en mooie glimlachen van deze ‘Ken en Barbie’ verborgen zij een sinister geheim waarmee ze uitgroeiden tot de ergste zedendelinquenten en kindermoordenaars van Canada. Want toen een toegetakelde Karla de politie waarschuwde over haar man en Paul Bernardo bekende, bleek hij verantwoordelijk voor tientallen verkrachtingen én de moord op drie tieners waarbij het lugubere misbruik van hen ook nog eens was vastgelegd op camera. Bij nadere bestudering van de beelden, kon de serieuze vraag gesteld worden of Karla wel echt slachtoffer was van haar man of niet net zo verantwoordelijk voor al deze gruwelijke daden. Het leidde hiermee niet alleen tot een van de schokkendste moordzaken van het land, maar ook tot serieuze twijfel of met de matige veroordeling van Karla wel eerlijk recht is gesproken. De documentaireserie Ken and Barbie Killers vertelt het schokkende verhaal van dit jonge echtpaar met de goede looks, maar de gruwelijkste daden. Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes is vanaf dinsdag 8 februari t/m dinsdag 8 maart om 21:00 uur te zien bij ID en is al vooruit te kijken op discovery+.  

De Scarborough Rapist

Het begon allemaal met een reeks verkrachtingen op tieners en jongvolwassen eind jaren tachtig in de omgeving van Toronto. De politie krijgt geen grip op deze ‘Scarborough Rapist’ die tientallen slachtoffers maakt. Pas als Paul Bernardo opgepakt wordt voor de moord op drie tieners, blijkt hij ook verantwoordelijk voor de reeks van verkrachtingen

Karla Homolka

Paul en Karla komen bekend te staan als de Ken and Barbie Killers vanwege hun aantrekkelijke looks. Niemand zou op basis daarvan verwachten dat zij in staat zouden zijn tot het doen van zulke schokkende daden die ook nog eens zeer gedetailleerd vastgelegd zijn op camera. Opmerkelijk is de rol van zijn vrouw Karla in het misbruik en de moord op de tieners – onder wie haar eigen zusje! Karla is degene die haar man aangeeft en lijkt zo zelf buiten schot te blijven. Justitie sluit zelfs een deal dat als ze meewerkt ze forse strafvermindering krijgt. Maar als later blijkt dat ze net zo actief heeft meegewerkt met het lokken, drogeren, misbruiken en doden van de meisjes, is die deal niet meer terug te draaien.

De aangrijpende documentaire blikt terug op deze schokkende zaak en spreekt met betrokkenen uit die tijd. Het laat andermaal zien dat goed opsporingswerk belangrijk is om de juiste daders te vinden én op de juiste wijze te veroordelen.

Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes is vanaf dinsdag 8 februari t/m dinsdag 8 maart om 21:00 uur te zien bij ID en is al vooruit te kijken op discovery+.

 

> Download hier een afbeelding of ga naar: http://pressweb.discovery.com

My 600-lb Life

TLC

Discovery sluit meerjarige UFC deal voor exclusieve uitzendrechten

discovery+