Mighty Truckers

Discovery

Ontdek en beleef het truckerleven ‘on the road’

Mighty Truckers

In het nieuwe Discovery-programma Mighty Truckers volgen we de levens van truckers uit vier verschillende landen en hun ‘lifes on the road’. In de serie maken we kennis met verschillende truckers uit Polen, Italië, Duitsland en leren we ook zes Nederlandse truckers kennen. Mighty Truckers is een nieuwe real-life road show met zeer uiteenlopende karakters die de wereld van transport en het beroep ‘vrachtwagenchauffer’ een gezicht geven.

In de nieuwe serie Mighty Truckers, krijgt het truckerleven verschillende gezichten. Wie zijn deze mannen én vrouwen die er dag en nacht voor zorgen dat wij onze transporten op tijd geleverd krijgen? Wat maakt dat zij kiezen voor het bijzondere leven op de weg? In tien afleveringen geven twintig truckers antwoord op deze vragen in een ‘up close en personal’ portret van het truckerleven.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van Mighty Truckers maken we kennis met vier truckers; de enthousiaste Nederlander Roy (41), de ongeduldige Henri (31) uit Duitsland, de bourgondische Italiaanse Vincenzo (57) en de stoere Poolse vrouwelijke trucker Aleksandra (26). Met hun uiteenlopende persoonlijkheden, hun liefde voor het vak, trotsheid op hun trucks en hun ‘trucking is life’ mentaliteit, maken we mee dat het stereotype trucker helemaal niet zo standaard is. We zien hoe de truckers, leven, eten, slapen en leren dat ze het truckersvak al vaak jong met de paplepel ingegoten krijgen. We zien ook dat het voor de truckers soms puzzelen is de balans tussen werk en privé goed te houden.

Europese co-productie

Voor Discovery is Mighty Truckers een bijzondere productie, voor het eerst werkten producenten uit Polen, Italië, Duitsland en Nederland samen aan deze gezamenlijke Europese co-productie.

Mighty Truckers is vanaf donderdag 3 oktober om 20.30 uur te zien bij Discovery en Dplay.

Why We Hate van Oscar-winnaars Alex Gibney en Steven Spielberg

Discovery

Nieuwe look en feel voor Discovery

Discovery