Nieuwe documentaire over de Idaho College Murders

discovery+

discovery+

Nieuwe documentaire over de Idaho College Murders

Analyse van de grondige speurtocht naar de moordenaar van vier studenten

De moord op vier jonge studenten in november 2022 in Moscow, Idaho schokte de hele wereld en liet de kleine plaats in doodsangst achter. Wie kon deze brute moord gedaan hebben en zou het een seriemoordenaar betreffen die nogmaals zou toeslaan? Met de arrestatie van Bryan Kohberger zeven weken later, lijkt justitie op het goede spoor te zitten, aangezien er veel bewijs is tegen de 28-jarige verdachte – een afgestudeerde student criminologie. Blijft de vraag over waarom deze moorden werden gepleegd. Kende hij een van de studenten? Was hij mogelijk de stalker waar een van de slachtoffers eerder over had geklaagd? Was het uit frustratie? Crime-reporters, lokale verslaggevers en juridische experts zetten in Idaho College Murders zeer gedetailleerd op een rij wat er tot nu toe bekend is over de zaak, inclusief het zeer krachtige bewijs tegen hem. Idaho College Murders is vanaf donderdag 6 april te zien op discovery+.

In de bloei van hun leven 

De onthullende special laat ook zien welke vier mooie levens verwoest werden door deze brute moord. Vier studenten van begin twintig, in de bloei van hun leven, die de avond van hun dood nog gezellig waren stappen en een vrolijke foto van hun vieren postten op social media. De Tiktok-filmpjes die hartsvriendinnen Kaylee en Madison plaatsten in de weken voor de moord laten ook al een en al vrolijke onbezorgdheid zien. Net als de foto’s van het koppel Xana en Ethan die samen zo gelukkig waren. Alle vier werden ze in de nacht van 13 november in hun slaap overmeesterd en doodgestoken.

Twee huisgenoten die in ditzelfde studentenhuis sliepen, bleven ongedeerd, maar een kwam wel oog in oog te staan met de moordenaar die opviel door zijn borstelige wenkbrauwen. Haar beschrijving hielp de politie om op het spoor te komen van de huidige verdachte, samen met het nauwkeurig natrekken van beveiligingscamera’s, autogegevens en mobiele telefoongegevens. Het was een gedegen zoektocht die met sterk speurwerk leidde tot de verdachte tegen wie binnenkort het proces zal starten. De zaak lijkt daarmee gesloten, maar de vier mooie levens zullen er nooit meer door terugkomen.

Idaho College Murders is vanaf donderdag 6 april te zien op discovery+.

Eating With My Ex: Going Dutch keert terug en dít zijn de eerste deelnemers

discovery+

Roy Donders Altijd Wat Bijzonders 

TLC