Primeur: eigen Olympische studio-show

Eurosport

Primeur: eigen Olympische studio-show

Voor het eerst worden de Olympische Spelen in Nederland omlijst door een Facebook Live-show: OS Daily, een ontbijtprogramma dat elke ochtend rond de klok van 08.00 uur live wordt uitgezonden via de van Eurosport. De OS Daily-kijkers worden iedere ochtend in zo’n twintig minuten bijgepraat over alles wat er in de Zuid-Koreaanse nacht is gebeurd, in de studio in Amsterdam schuift een gast aan en ook wordt er geschakeld met sporters en Eurosport-verslaggevers in PyeongChang. De eerste editie van OS Daily is zaterdag 10 februari te zien.

Voetsporen
De presentatie van OS Daily is in handen van Jean-Paul Rison (27). Dertig jaar nadat Harmen Siezen en Koos Postema tijdens de Winterspelen van 1988 olympische ontbijt-tv introduceerden, treedt de talentvolle Rison in hun voetsporen met een unieke olympische breakfast-show op Facebook.

Productie door FC Afkicken
OS Daily wordt, in opdracht van Eurosport, geproduceerd door het team van FC Afkicken, het online voetbalkanaal dat drie jaar geleden werd bedacht door Neal Petersen en Joris Boerhof. Zij produceren wekelijks diverse liveshows over voetbal en maakten al eerder rondom het EK voetbal in 2016 een vergelijkbare online dagelijkse show – EK Daily. Afgelopen zomer lanceerden ze ook een speciale vrouweneditie vanDe aankomende Spelen leveren nog een primeur op: Eurosport komt tijdens de Spelen voor het eerst met een eigen studio-programma: een uniek, fast paced schakelprogramma Winterspelen Vandaag. Het programma wordt tussen 07.00* en 15.30 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player uitgezonden.

Gijs Poortman, zendermanager van Eurosport: “Winterspelen Vandaag wordt een show met snelle schakelingen; we nemen de kijker mee van de ene live sport naar de andere en van hoogtepunt naar hoogtepunt. Vergelijk het met Langs de Lijn, maar dan op tv. Bijvoorbeeld de langlaufers buffelen door de sneeuw, maar wij gaan even snel in de ijshal kijken voor de ontknoping van de tien kilometer. Verwacht bij ons dus geen urenlange registratie van het schaatsen, maar een schakeling naar de schaatshal als de ontknoping daar is. De Winterspelen zijn immers zoveel meer dan alleen schaatsen. Maar ook de Eurosport-kijker is er live bij als de Nederlandse schaatsers medailles winnen.”

Neal Petersen en Herbert Cool gezichten Winterspelen Vandaag
De presentatie van het programma is in handen van Neal Petersen (33), bekend als bedenker en presentator van de vooral bij jongeren zeer populaire online voetbaltalkshow FC Afkicken. Petersen krijgt voormalig biatleet Herbert Cool (32) als side-kick naast zich. Cool, sinds 2012 de vaste biatlon-commentator bij Eurosport, zal het ‘match center’ bemannen en de kijkers regelmatig bijpraten over de andere sporten die tegelijkertijd op de andere venues bezig zijn.

“Neal en Herbert zijn wat ons betreft de verpersoonlijking van wat we willen uitstralen met het programma: jong, fris, dynamisch, dichtbij de sport en met een goeie dosis opgewektheid. De mannen stralen niet alleen passie en liefde voor de sport uit, ze beschikken beiden ook over veel sportkennis,” aldus Poortman.

Presentator Neal Petersen: “Iedereen die mij goed kent, weet dat ik eigenlijk geen tv-ambities heb. Online is echt mijn wereld. Maar ik ben al jaren groot fan en volger van het Amerikaanse programma NFL RedZone en vooral van de presentator, Scott Hanson. Hanson is een soort machine, in urenlange non-stop uitzendingen neemt hij je in hoog tempo mee van het hoogtepunt in de ene wedstrijd naar de andere. En laat dit nu juist het format zijn dat Eurosport voor ogen heeft met Winterspelen Vandaag… Ik hoefde dus niet lang na te denken toen ik voor de klus werd gevraagd.”

Herbert Cool kijkt uit naar zijn tv-debuut: “Voor mij een hele nieuwe rol: vóór in plaats van achter de schermen. Dat is spannend, mooi en uitdagend tegelijk. Aan de andere kant is wintersport wel echt mijn ‘ding’, dus inhoudelijk past deze rol goed bij me. Bovendien is het te combineren met mijn rol als biatlon-commentator en kan ik dat er naast blijven doen. Laat die Spelen maar komen!”

Studio Winterspelen Vandaag volledig virtueel
De studio is gevestigd in Hilversum op het Mediapark bij NEP en is volledig virtueel, waarbij gebruik wordt gemaakt van één van de nieuwste technieken: Augmented Reality. Gijs Poortman: “We voegen als het ware een laag toe aan wat je echt ziet op dat moment. Dan staat de presentator in de studio, maar lijkt het door de projectie van live beelden op de achtergrond alsof hij echt in het stadion in PyeongChang staat. En we kunnen bijvoorbeeld de sporters levensecht naast de presentator in de studio zetten. Het geeft oneindig veel mogelijkheden. ”

*Afhankelijk van het live sportaanbod, kan het begintijdstip per dag verschillen. EK Daily, die geheel in het teken stond van het EK vrouwenvoetbal in Nederland.

Winterspelen bezorgen Eurosport primeurs

Eurosport

Eurosport lanceert eerste Olympische Facebook ontbijtshow

Eurosport