Ontroerend portret van een Amerikaanse actrice die vecht tegen MS

discovery+

Introducing, Selma Blair

Ontroerend portret van een Amerikaanse actrice die vecht tegen MS

discovery+ heeft de rechten gekregen van de aangrijpende documentaire Introducing, Selma Blair die eerder dit jaar in première ging tijdens het festival SXSW. De ontroerende film van filmmaker Rachel Fleit volgt een jaar lang het leven van actrice Selma Blair nadat ze gediagnostiseerd is met de auto-immuunziekte Multiple Sclerose (MS). Het is een zeer persoonlijk verhaal waarin de kijker Blair van dichtbij ziet tijdens de zowel vrolijke als de moeilijke momenten, terwijl ze worstelt met de ziekte en zich voorbereidt op een risicovolle stamceltransplantatie. Het is ook een verhaal over veerkracht en over de worsteling met diepgewortelde mythes over schoonheid en de collectieve angst rond invaliditeit en sterfelijkheid. Met haar innerlijke kracht en humor gaat ze de strijd aan voor acceptatie van de ziekte en de lange zware weg naar herstel. Introducing, Selma Blair is vanaf donderdag 21 oktober te zien op discovery+.

“Mijn band met Selma was er meteen vanaf het begin. Vanaf ons allereerste FaceTime-gesprek zag ik meteen wie ze was: ontwapenend, charmant, rauw, echt en waar”, aldus regisseur Rachel Fleit. “Vanaf het begin wilde ik dit verhaal vertellen over een andere manier van in de wereld staan. Ik voel me vereerd dat Selma mij vertrouwde om haar verhaal te vertellen.”

Blair zelf zegt dat ze buitengewoon blij en trots is dat ze haar persoonlijke ‘filmdebuut’ op discovery+ maakt. Net als de streamingdienst gelooft ze in de kracht van storytelling als een manier om ons allemaal te verbinden. “Ik mag dan wel het onderwerp van deze film zijn, maar ik hoop dat iedereen zichzelf erin ziet en kracht en vreugde vindt waarvan ze misschien niet wisten dat ze die hadden.”

Introducing, Selma Blair is vanaf donderdag 21 oktober te zien op discovery+.

> Download hier een afbeelding of ga naar https://press.discovery.com

De messen zijn geslepen: dineren met je ex

discovery+

Billy Buys Brooklyn

Discovery