Proximus zet mogelijk zenders Discovery Channel, TLC en Animal Planet op zwart

Corporate

Proximus zet mogelijk zenders Discovery Channel, TLC en Animal Planet op zwart

Amsterdam, 28 September 2016 – De kans is aanwezig dat Proximus- abonnees na 30 september middernacht de zenders Discovery Channel, TLC en Animal Planet niet meer kunnen ontvangen. De huidige overeenkomst tussen Discovery Networks Benelux en Proximus verloopt op 30 september a.s. en mogelijk zet Proximus de genoemde zenders op zwart als beide partijen niet tot een nieuwe overeenkomst komen voor die tijd. Proximus bedient ruim 50% van de Belgische tv-markt en rond de 1,8 miljoen Belgische huishoudens worden hier mogelijk mee geraakt.

Discovery Networks Benelux vindt het heel erg vervelend dat de kans bestaat dat Proximus abonnees de zenders Discovery Channel, TLC en Animal Planet na 30 september middernacht niet meer kunnen ontvangen. Het is begrijpelijk dat een dergelijke situatie frustratie onder kijkers met zich meebrengt. Veel fans kijken uit naar programma’s als Wheeler Dealers en My Big Fat Fabulous Life en de tweede aflevering van het programma Barak van Bartel met de bekende Belgische landschapsarchitect Bartel van Riet dat vorige week in première ging.

Tevens start op 8 oktober a.s. de nieuwe serie Harley And The Davidsons. De waargebeurde trilogie vertelt het verhaal van de schoolvrienden William ‘Bill’ Harley en Arthur Davidson die aan het begin van de 20e eeuw de iconische motoren bouwden die later de hele wereld veroverden.

“Aangezien de kans bestaat dat Proximus onze zenders Discovery Channel, TLC en Animal Planet op zwart zet, vinden wij het nu al noodzakelijk om onze kijkers alvast te informeren over deze mogelijke situatie”, zegt Alco de Jong, Country Manager Discovery Networks Benelux. “We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk tot een overeenkomst te komen met Proximus, zodat ze onze zenders weer beschikbaar maken voor hun abonnees.”

Crime zender ID overal in Nederland te zien

Corporate

Discovery Communications maakt 'Project C.A.T.' bekend: conserving acres for tigers

Corporate