Ruw, feitelijk en niet geacteerd: meekijken met de gevaarlijkste politieacties

ID

Ruw, feitelijk en niet geacteerd: meekijken met de gevaarlijkste politieacties

Een politieagent die te maken krijgt met gewelddadige tegenstand bij een arrestatie of zelfs onder vuur wordt genomen. Het zijn vaak niet meer dan kleine berichtjes in de krant waar de ernst amper van doordringt. Hoe het er werkelijk aan toegaat is nu te zien in de nieuwe serie Body Cam waarbij we letterlijk kunnen meekijken met de bodycams van de politie tijdens deze acties. We zien precies wat hij of zij ziet. Ruw, feitelijk en niet geacteerd. Pas dan begrijp je hoe gevaarlijk het werk is dat ze soms moeten ondergaan. Hoe kwetsbaar ze zijn als ze moeten schuilen achter een dunne boom terwijl ze echt onder vuur worden genomen door een inbreker, een crimineel of een boze echtgenoot die door het lint gaat. Het is vooral dit ontspoorde huiselijke geweld dat vaak zo onvoorspelbaar is. Terwijl ze denken even een echtelijke ruzie te komen sussen, kunnen de agenten plots terechtkomen in een vuurgevecht waarbij ze razendsnel moeten handelen. Om niet alleen zichzelf, maar ook de bedreigde familieleden in veiligheid te stellen. Als je de agenten zwaar hoort ademen, hun pijn hoort verbijten bij een schot in hun lichaam of in paniek hoort raken bij een levensbedreigende situatie, realiseer je je pas echt hoe gevaarlijk hun werk kan zijn. Body Cam is vanaf donderdag 7 maart tot en met donderdag 9 mei om 22:00 uur te zien bij Investigation Discovery.

De eerste aflevering opent meteen met een extreme situatie in Amerika. In Albuquerque (New Mexico) krijgt de politie een 911-melding over een zwaarbewapende en gemaskerde man die bij een busstation staat. Als de eerste agent ter plaatse komt, wordt deze meteen onder vuur genomen met een AK47, waardoor hij gedwongen wordt bij zijn politiewagen vandaan te gaan. Die wordt vervolgens meteen gekaapt door de schutter die daarmee op andere agenten afrijdt en hen onder vuur neemt vanuit zijn portierraam. Het ontaardt in een levensgevaarlijke achtervolging dwars door de drukke straten van de stad die via de verschillende bodycams van dichtbij in beeld wordt gebracht en de ernst van de situatie goed duidelijk maakt. De politie weet dat er drastische maatregelen nodig zijn om deze man tegen te houden. Lukt het ze voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Dplay
Exclusief voor Dplay gebruikers is er een extra mini-serie van Body Cam te zien. Body Cam: Captured neemt je tijdens vier afleveringen van acht minuten mee met gevaarlijke auto achtervolgingen, brutale schietpartijen en zie je de meest gevaarlijke zaken van een politie agent door de ogen van zijn bodycam. Bereid je voor op beelden zo realistisch als het maar kan, in Body Cam: Captured, exclusief op Dplay.

Body Cam is vanaf donderdag 7 maart tot en met donderdag 9 mei om 22:00 uur te zien bij Investigation Discovery.

Our Twinsane Wedding

TLC

Killing Time

ID