Science fiction wordt werkelijkheid

discovery+

Space Titans: Musk, Bezos, Branson

Science fiction wordt werkelijkheid

De ruimtevaart is een nieuw tijdperk ingegaan. Met de recente ruimtemissies van Elon Musk, Jeff Bezos en Richard Branson heeft ruimtereizen een hele nieuwe en innovatieve afslag genomen. En ze zijn nog maar net begonnen. Het jaar 2021 gaat de boeken in als het jaar dat miljardairs de ruimte ingingen, met spectaculaire tripjes die veel aandacht in de media kregen. In Amerika is het niet langer NASA dat astronauten in een baan om de aarde brengt, maar zijn het ook de bevlogen ondernemers die hun blik naar boven hebben gericht en voor wie the sky allang niet meer the limit is. Hoe is het hen gelukt om zover te komen en hoever denken ze nog te gaan? De documentaire Space Titans: Musk, Bezos, Branson volgt de ambitieuze plannen van deze succesvolle ondernemers die met hun miljarden een ware ruimterevolutie hebben ontketend. Waar eindigt hun ambitie?

Deze special is tot stand gekomen in samenwerking met The Washington Post en hun ruimtevaartverslaggever Christian Davenport die met zijn enorme ervaring toegang wist te krijgen tot de sleutelfiguren in deze nieuwe ruimtewereld. Davenport onderzoekt de enorme innovaties die op dit moment plaatsvinden – en nog op de planning staan – en heeft daarbij een exclusief interview met Elon Musk.

De deur naar de ruimte staat wijder open dan ooit en de ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. SpaceX van Elon Musk bracht al NASA-astronauten naar het internationale ruimtestation ISS en de andere bedrijven van Jeff Bezos (Blue Origin) en Richard Branson (Virgin Galactic) schreven eveneens geschiedenis door burgers als toeristen de ruimte in te sturen. En de reis naar het ISS is slechts het startpunt. Het idee is dat dit soort bouwwerken in de toekomst zullen fungeren als overslagstations – bemande posten buiten de aarde. Hierdoor wordt science fiction bijna werkelijkheid.

In dit nieuwe tijdperk van privéruimtevluchten kan NASA zich ondertussen concentreren op de terugkeer naar de maan na meer dan 50 jaar. NASA is niet alleen van plan om naar de maan te gaan, maar om er dit keer ook te blijven. Het heeft een ambitieus programma om tegen 2024 op de zuidpool van de maan te landen, waarbij het zijn grootste raket ooit zal gebruiken. En met de maan als basis komt ook Mars binnen bereik als het volgende doel voor astronauten. Musk heeft ook zijn ogen op Mars gericht en voorspelt dat SpaceX tegen 2026 mensen op Mars zal landen en tegen 2050 een kolonie zal stichten.

Zo verleggen de oude en de nieuwe ruimtevaarders de grenzen in ons heelal dat straks voor steeds meer mensen bereikbaar is. Volgens deze moderne ontdekkingsreizigers ligt er een hele nieuwe wereld voor ons open.

Space Titans: Musk, Bezos, Branson is vanaf donderdag 2 december te zien op discovery+.

> Download hier een afbeelding of ga naar: http://pressweb.discovery.com

I Got Lucky

Discovery

Darcey & Stacey

TLC