Space Launch: America Returns To Space

Discovery

Space Launch: America Returns To Space

De Amerikanen zijn terug in de ruimte. En Discovery mocht bij de lancering zijn. Sinds de laatste lancering van de Space Shuttle in 2011 was het op 30 mei 2020 de beurt aan SpaceX van ondernemer Elon Musk. Het is daarmee ook meteen de eerste commerciële ruimtemissie ooit, en als het aan Musk ligt, volgen er nog velen. De Amerikaanse visionair heeft achttien jaar gewerkt aan dit project en kijkt al direct vooruit naar de toekomst als hij droomt over steden op Mars en wonen op de manen van Jupiter en Saturnus. En wellicht zelfs op plekken buiten ons zonnestelsel. Dat zegt hij onder meer in de speciale twee uur durende documentaire Space Launch: America Returns To Space die Discovery uitzendt over deze historische gebeurtenis en waar ook andere betrokkenen aan het woord komen.

Discovery was live aanwezig bij de lancering en zag hoe de astronauten Bob Behnken en Doug Hurley in een duizelingwekkende topsnelheid van 2700 km/uur naar het ruimtestation ISS reisden en hoe de lanceerraket Falcon 9 op ingenieuze wijze weer wist terug te keren naar de aarde. De documentaire praat met astronauten en experts over deze bijzondere missie en ook met special guests, onder wie superster Katy Perry, mythbuster Adam Savage en voormalig NASA-engineer en YouTube-sensatie Mark Rober. De eerste poging op 27 mei moest nog worden gecanceld vanwege het slechte weer, maar op 30 mei kon Musk met SpaceX dan eindelijk geschiedenis schrijven met deze reis naar de toekomst.

Space Launch: America Returns To Space is op dinsdag 9 juni om 21:30 uur te zien bij Discovery. Ook beschikbaar op Dplay. Klik hier voor een foto.

Dragnificent!

TLC

Louisa & Rowan: Eerste hulp bij poetsen

TLC