Spectaculaire stijging in gebruik streamingdienst discovery+ tijdens Olympische Winterspelen Beijing 2022

discovery+

Spectaculaire stijging in gebruik streamingdienst discovery+ tijdens Olympische Winterspelen Beijing 2022

In de openingsweek van de Olympische Winterspelen van Beijing 2022 zagen discovery+ en Eurosport het gebruik van hun digitale diensten spectaculair toenemen, terwijl ook de lineaire kijkcijfers over heel Europa solide op niveau bleven.

De eerste wedstrijd week van Beijing 2022 betekende een sterke start voor het Europese televisienetwerk van Discovery en haar streaming services, waaronder discovery+: The Streaming Home Of The Olympics. Het aantal kijkers dat de olympische content streamde verachtvoudigde vergeleken met dezelfde periode van de Winterspelen van PyeongChang in 2018, terwijl het aantal nieuwe betalende abonnees voor de streamingdiensten van Discovery nu al is overtroffen, met nog een hele wedstrijdweek te gaan.

Er is tot nu toe bijna driekwart miljard minuten aan betaalde content van Discovery afgenomen, meer dan 18 maal zoveel als in dezelfde periode van PyeongChang 2018. Het gemiddeld aantal kijkminuten voor de streamingdiensten van discovery+ en Eurosport verdubbelde ruim, terwijl men gemiddeld 29% langer lineaire televisie keek dan bij PyeongChang 2018. Ook de gratis oympische nieuws- en videoclips op Eurosport.com zagen een ruime verdubbeling van het aantal kijkers.

De gemiddelde lineaire kijkcijfers van Eurosport blijven stabiel, ruwweg op het niveau van de vorige Winterspelen, ondanks het gegeven dat de lineaire kijktijd in Europa sinds 2018 met ruim 10% is gedaald.

Gijs Poortman, Head of Discovery Sports Nederland: “Niet alleen de succesvolle streaming cijfers, maar vooral de positieve feedback van onze kijkers en de reactie van de media op de manier waarop we de Olympische Spelen uitzenden, maakt me trots: als Home of the Olympics staan we voor expertise, emotie, passie, innovatie en professionaliteit. Het is indrukwekkend hoe onze redactie, ondanks de moeilijke pandemische situatie, de olympische sportevenementen op een dynamische, onderhoudende en modernere manier dan ooit tevoren presenteert met nieuwe ideeën, geweldige shows en een uniek team van experts. We kijken uit naar de tweede Olympische week!”

Discovery zendt de Olympische Winterspelen van Beijing 2022 uit in vijftig Europese landen, met elf nationale producties en verslaggeving in negentien talen. Discovery is de enige Europese aanbieder van ‘All of the Olympics’, te volgen via discovery+ en de digitale diensten van Eurosport.


Alle (live) actie te volgen bij discovery+
Met discovery+ – The Streaming Home of the Olympics – is de kijker zelf regisseur en bepaalt met de verschillende live-feeds van alle disciplines wat er wanneer de huiskamer binnen streamt. De meeste wedstrijden worden voorzien van Nederlands commentaar door bekende Eurosport-experts. Naast álle Olympische wedstrijden kunnen ook alle Eurosport studioprogramma’s live of on-demand gestreamd worden via discovery+.

Secrets of the Salisbury Poisonings

discovery+

You, Me & My Ex

TLC