Surviving Joe Exotic

Dplay

Surviving Joe Exotic

In een exclusief interview voor Dplay vertelt Kirkham over zijn samenwerking met Joe Exotic voor wie hij destijds een realityshow zou gaan maken. Maar al snel kreeg hij door met wat voor een persoon hij te maken had. “In eerste instantie mocht ik hem graag”, zegt Kirkham in het interview. “Hij was echt een persoonlijkheid en leuk om mee om te gaan. Maar dat veranderde na een paar maanden toen ik de echte Joe Exotic leerde kennen.” Toch bleef Kirkham nog bijna een jaar in de tijgerdierentuin, omdat hij zich verbonden voelde met de ‘misfits’ die er werkten. Hij wist dat de beelden die hij filmde uniek materiaal bevatten en van onschatbare waarde zouden zijn voor zijn eigen realityshow. Maar na een ruzie met Joe Exotic vloog zijn studio in de brand en ging al het materiaal verloren. En na een tweede brand in zijn nieuwe huis besloot Kirkham te vluchten, ver weg van Joe Exotic en Amerika. Hij verhuisde naar Brødo in Noorwegen, waar hij inmiddels leeft met zijn Noorse vrouw.

In de een uur durende documentaire maken we kennis met Kirkham en zijn Noorse vrouw en geeft hij een inkijkje in zijn leven door middel van zijn ‘private diaries’ die hij door de jaren heen op tape heeft vastgelegd: van hoge successen als tv-reporter, diepe dalen door zijn coke-verslaving, het succes rondom Tiger King, maar ook zijn huidige werk- en woonomgeving.

Dit is Rick Kirkham’s laatste interview over wat er werkelijk plaatsvond in de vermaarde G.W. Zoo en laat nooit eerder vertoonde beelden zien van materiaal dat de brand overleefde. Een must-see voor fans die de Netflix-serie Tiger King hebben gezien!

Surviving Joe Exotic is vanaf vrijdag 5 juni te zien op Dplay. Klik hier voor een foto.

Youfone en Discovery Benelux sluiten overeenkomst

Corporate