The Man Without A Heart

discovery+

discovery+

The Man Without A Heart

Het onderzoek naar een harteloos misdrijf in The Man Without A Heart 

De dood van Miguel Ángel Martínez Santamaría is een van de meest aangrijpende en mysterieuze zaken van de afgelopen twintig jaar. Op 22 september 2005 werd het lichaam van de 45-jarige Miguel gevonden aan de oever van een fjord in een van de rijke delen van Stockholm. Het lichaam was in verregaande staat van ontbinding en volgens het autopsierapport zou hij door verdrinking om het leven zijn gekomen. Zelfmoord oordeelde de Zweedse politie, Miquel zou overboord gesprongen zijn van een veerboot naar Helsinki. Maar bij de repatriëring naar Londen waar Miquel begraven zou worden, kwam er iets merkwaardigs aan het licht: een nieuwe autopsie wees uit dat hij geen hart had! En dat een groot deel van zijn lever was verdwenen. Ook waren er sporen van geweld op zijn lichaam te zien. Bovendien waren er juist geen sporen die wezen op een verdrinkingsdood. Was Miquel slachtoffer van illegale orgaanhandel? Loopt er nu iemand met zijn hart rond? De tweedelige documentaire The Man Without A Heart loopt de sporen na van dit even merkwaardige als gruwelijke verhaal. The Man Without A Heart is vanaf vrijdag 29 april te zien op discovery+

Miguel Ángel Martínez Santamaría was vijf maanden eerder vanuit zijn woonplaats Algorta vertrokken naar Scandinavië voor een avontuurlijke reis. Na enkele weken kwam hij in Zweden terecht, onwetend dat dit het laatste land was dat hij levend zou zien. Maar hoe hij aan zijn einde kwam, blijft tot nu toe een groot mysterie.

Toen zijn familie van zijn overlijden hoorde, gingen twee neven direct naar Stockholm om het lichaam te kunnen repatriëren. Tot hun verbazing mochten zij het lichaam van Miquel niet meer bekijken, officieel omdat het in te verregaande staat van ontbinding was.

Door de opvallende tweede autopsie in Londen besluit Miquels jongere zus Blanca het er niet bij te laten zitten. Zij wil weten of er andere zaken speelden die achter zijn gehouden. Ze reist af naar Zweden om zelf onderzoek te doen en komt achter enkele dubieuze zaken. Zo blijken er geen foto’s te bestaan van de eerste autopsie en geen getuigen van de zelfmoord. Ook weet niemand wie de jonge vrouw is die het lichaam zou hebben gevonden.

Weet Blanca het mysterie rondom de dood van haar broer te ontrafelen?

The Man Without a Heart is vanaf vrijdag 29 april te zien op discovery+

> Download hier een afbeelding of ga naar: http://pressweb.discovery.com

Hillsong: A Megachurch Exposed

discovery+

Kings of the Wood

Discovery