Tineke de Nooij vindt Jomanda in documentaireserie voor discovery+

discovery+

Jomanda: Lady of the Light

Tineke de Nooij vindt Jomanda in documentaireserie voor discovery+

Jomanda: hét fenomeen van de jaren negentig. De vrouw die zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten spectaculaire healings gaf aan tienduizenden mensen. Heel Nederland raakte in de ban van haar, maar na een storm van kritiek en een langslepend juridisch proces is Jomanda uit Nederland vertrokken. Ze houdt zich al jaren schuil in het buitenland en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? Afgelopen week is radio en Tv-icoon Tineke de Nooij (80) afgereisd naar Canada, samen met particulier rechercheur John Warrink. Ze hebben daar Jomanda gevonden en Tineke heeft haar meerdere keren gesproken. De vierdelige documentaireserie Jomanda: Lady of the Light duikt de geschiedenis in van de wereld van Jomanda en volgt Tinekes reis. De opkomst, maar ook de ondergang van Jomanda worden beschreven aan de hand van uniek archiefmateriaal en interviews met mensen die zeggen wonderbaarlijk te zijn genezen en nog steeds fervent aanhanger van haar zijn. Voormalige collega’s, fans en critici komen aan het woord, maar ook BN’ers zoals Mylene de la Haye, Jack Spijkerman, Jan Uriot, Haye van der Heyden en Sjoerd Pleijsier. Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober wekelijks te zien op discovery+.

Wat ik in de afgelopen dagen heb meegemaakt is onbeschrijfelijk. De zoektocht naar Jomanda was totaal anders dan ik had verwacht: veel emotioneler”, aldus Tineke de Nooij over haar reis.

Precies dertig jaar geleden beleefde Jomanda haar landelijke doorbraak in de populaire Tv-shows van Tineke. Jomanda werd razend populair: veel mensen – die soms ernstig ziek waren – lieten zich daar door de ‘engel in de blauwe jurk’ behandelen. Ze werkte met bovennatuurlijke ‘witte wezens’ en haar ingestraalde water was voorzien van genezende krachten. Maar naarmate haar succes groeide en ze bekend werd met eigen shows op radio en Tv, roerden ook steeds meer critici zich. Zo werd ze beschuldigd van geldklopperij en legden tegenstanders een link met de dood van actrice Sylvia Millecam, die voor haar borstkanker hulp zocht bij Jomanda. Dit werd uiteindelijk haar ondergang. Ze verhuisde naar het buitenland om een rustiger bestaan te leiden.

Tineke was in de jaren negentig bevriend met Jomanda, maar ook zij heeft lang niets meer van haar gehoord. Omdat Tineke nooit heeft getwijfeld aan de gaven van Jomanda en haar altijd is blijven steunen, is zij samen met John Warrink naar Canada gegaan om met eigen ogen te ervaren hoe het nu met het medium gaat. Wat haar te wachten staat is bijzonder, ontroerend én… spiritueel.

Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober t/m 19 november wekelijks te zien op discovery+ en wordt geproduceerd door Concept Street.

> Download hier een afbeelding met logo en hier zonder logo

discovery+ zendt serie uit rond belangrijkste milieuprijs van dit moment – inclusief de finale met de winnaars

discovery+

FIGHT NIGHTS OP EUROSPORT

Eurosport