Ook TLC in het teken van het Britse sprookjeshuwelijk!

TLC

Ook TLC in het teken van het Britse sprookjeshuwelijk!

Het sprookjeshuwelijk tussen Prins Harry en actrice Meghan Markle kan TLC natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom staat het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei in het teken van dit huwelijk van het jaar. Met maar liefst vier specials die het huwelijk elk vanuit een andere invalshoek bekijken. We maken nader kennis met Meghan aan de hand van gesprekken met haar vrienden en familieleden, horen welke etiquette zij allemaal moet leren die hoort bij het Britse Koningshuis en komen meer te weten over eerdere koninklijke huwelijken in Engeland. Ook zien we hoe onze eigen bruidsexperts Lori, Monti en David Emanuel de huwelijksvoltrekking beleven vanaf hun bank. Welke cijfers geven zij de jurk, de entourage en de outfits van de gasten? TLC Royal Wedding Weekend is vanaf vrijdag 18 mei tot en met zondag 20 mei te zien bij TLC.

When Harry Met Meghan: A Royal Engagement: vrijdag 18 mei om 21:00 uur
De documentaire When Harry Met Meghan: A Royal Engagement laat de wereld kennismaken met Meghan Markle, het aanstaande lid van de Britse Royal Family die tot voor kort vooral bekend was met haar rol in de televisieserie Suits (een rol die ze inmiddels heeft neergelegd). De special praat met de beste vrienden en vriendinnen van Meghan en met haar halfzus Samantha. Zij vertellen wie Meghan precies is en gaan ook in op de negatieve manier waarop Meghan in sommige tabloids werd neergezet: als een gescheiden biraciale vrouw afkomstig uit een arme wijk van Amerika die nu opklimt naar de elite. Ook wordt verteld hoe Harry en Meghan elkaar ontmoet hebben en hoe ze hun relatie lang uit de media wisten te houden. Inmiddels weet de hele wereld ervan. En de hele wereld zal straks ook toekijken hoe de populaire zoon van Lady Diana in het huwelijk treedt met Meghan Markle. Een modern sprookjeshuwelijk waar nog lang over nagepraat zal worden.

The Big Royal Weddings Extravaganza: zaterdag 19 mei om 10:10 uur
Wist je dat het dragen van een witte bruidsjurk een traditie is die populair is geworden door het Britse koningshuis toen Queen Victoria zo’n smetteloze jurk droeg bij haar huwelijk in 1840? Wat voor een jurk gaat het dit keer worden bij het huwelijk tussen Meghan en Harry? The Big Royal Weddings Extravaganza praat erover met bruidsexpert David Emanuel die de ontwerper is van de beroemde bruidsjurk van Prinses Diana. Deze boeiende documentaire speculeert ook over de gastenlijst, de taart en de cadeaus die het paar gaat krijgen en bespreekt de locatie. Het trekt hierbij vergelijkingen met eerdere koninklijke bruiloften die plaatsvonden in het Britse koninkrijk: van de meest bekeken (die van
William en Kate) tot de minst spectaculaire (die van de huidige koningin die haar jurk vlak na de oorlog met rantsoenbonnen moest kopen). In hoeverre zijn de koninklijke bruiloften in de loop der tijd veranderd? Welke zaken gaan Harry en Meghan anders doen en wat zal hetzelfde zijn? En heeft de Amerikaanse afkomst van Meghan nog invloed op bepaalde details?

Meghan Markle: How To Be A Royal: zaterdag 19 mei om 11:00 uur
Als bekende actrice is Meghan wel gewend om zich op een bepaalde manier te gedragen en om met pers en publiek om te gaan. Maar het leven als lid van het Britse Koningshuis is van een andere orde. De documentaire Meghan Markle: How To Be A Royal laat tot in detail zien welke strikte etiquette er geldt binnen en buiten de muren van het koninklijk paleis. Van het elegant uit de auto stappen en het in ontvangst nemen van bloemen tot het zitten op een stoel (knieën naar de zijkant, enkels gekruist!) en het wel of niet mogen aanraken van de koningin in gezelschap. Ook wordt onder de loep genomen hoe ze zich hoort te kleden en gedragen, hoe ze veilig moet reizen en uiteraard hoe ze feest hoort te vieren en hoort te trouwen. Kan Meghan tijdig alle omgangsvormen onthouden? Voor de populaire Hollywoodster wordt dit haar grootste rol ooit.

Harry and Meghan Said Yes: zondag 20 mei om 21:00 uur
Hoe beleven de bruidsexperts van TLC het sprookjeshuwelijk van Harry en Meghan? In Harry and Meghan Said Yes kijken we met hen mee terwijl zij het evenement live op de televisie volgen. Wat vindt ontwerper David Emanuel van de jurk van Meghan en welke fashion-hits en -blunders zien Say Yes To The Dress-iconen Lori en Monti? En wat vinden de Curvy Brides Alison en Jo van de outfits van de anderen? Ook geven zij hun persoonlijke en professionele kijk op het huwelijk van het jaar.

TLC Royal Wedding Weekend is vanaf vrijdag 18 mei tot en met zondag 20 mei te zien bij TLC.

Rossana Kluivert start 'Kluivert Dog Rescue Center' en TLC is erbij!

TLC

Louisa & Rosanna gestyled door Fred van Leer

TLC