Van luxe leven naar boerenbestaan

discovery+

Kim & Koen Gaan Het Anders Doen

Van luxe leven naar boerenbestaan

Kim Feenstra en Koen Kardashian gooien het roer om en gaan het volledig anders doen! Voor de nieuwe discovery+ serie Kim & Koen Gaan het Anders Doen verruilen zij hun stadse leventje, vol luxe en glamour, voor een echt boerenbestaan in het mooie Twente. Het topmodel en de socialite trekken in op de boerderij van (koeien)boer Gerrit in het pittoreske Usselo en laten zich onderdompelen in het boerenbedrijf van de familie. Ze maken kennis maken met de tradities en gebruiken van de familie & de regio en dat betekent handen uit de mouwen! Koeien melken, op zondag naar de kerk, schapenhoeden, feesten in de keet en met 100 km per uur meedoen aan een heuse grasmaaierrace. Zijn het boeren in de dop of willen ze met gierende banden terug naar de stad? Kim & Koen Gaan Het Anders Doen is vanaf donderdag 18 november wekelijks te zien op discovery+.

“Dit programma was een rollercoaster. Lachen, gieren, schelden, huilen, de rust, de drukte, de stilte, het lawaai. Ik vond het een mooi avontuur. Bepaalde dingen waren leerzaam en neem ik met me mee. En Koen zit in mijn hart. Gelukkig heb ik een groot hart anders zou de Koen Pieter van Dijk tornado niet passen!”, aldus Kim over haar nieuwste programma en samenwerking met Koen.

“Het was soms afzien en soms verlangde ik naar luxe, maar naast dat alles was het een waanzinnige tijd. We hebben zo gelachen met elkaar. Kim is voor mij de aangewezen vriendin om dit samen te doen. Twee weken vol in de basis is denk ik voor iedereen weleens goed!”, aldus Koen over zijn ervaringen.

De entree van de twee op de boerderij is direct al indrukwekkend en allesbehalve boers te noemen! Met een helikopter landen zij in stijl in het weiland, waar boer Gerrit (76) hen opwacht. Gerrit laat hen kennismaken met zijn boerderij en natuurlijk met zijn vrouw Anni en zoon Erwin. Kim & Koen slapen gedurende hun verblijf in een caravan op het erf. Dat is andere koek in vergelijking met de 5 sterrenhotels die Kim & Koen gewend zijn! In het donker naar buiten om naar het ‘toilet’ te gaan is voor Koen een hele opgave en Kim laat weten dat zij een grasfobie heeft. Dat tezamen met Koen zijn angst voor alles wat beweegt, zorgt hun verblijf voor hilarische momenten.

Na de kennismaking wordt het vanaf de tweede aflevering tijd om de luxe poezen aan het werk te zetten. De sneakers worden verruild voor laarzen en de overals worden uit de kast getrokken. Tijd om de koeien van boer Gerrit te gaan melken. Door zowel Kims grasfobie als Koen zijn angst voor dieren, wordt dit wel een hele grote uitdaging! Maar er wachten meer klusjes: de melkketel schoonmaken, de stal van de kalfjes uitmesten, aardappels rooien, een deur schilderen en de eieren voor het ontbijt uit het kippenhok halen. Boerin Annie kan vanwege haar nieuwe heup en beperkte mobiliteit wel wat hulp gebruiken in de keuken. Als Kim & Koen het avondeten moeten verzorgen, kiezen ze voor een makkelijke oplossing; ze laten sushi bezorgen. Maar valt dat in de smaak bij de familie die altijd groente, vlees en aardappelen eet?

Kim & Koen Gaan Het Anders Doen is vanaf donderdag 18 november t/m donderdag 6 januari wekelijks te zien op discovery+.

> Download hier een afbeelding of ga naar: http://pressweb.discovery.com

90 Day Fiancé: Before the 90 Days

TLC

Dionne Slagter duikt in de meest bizarre moordzaken uit de jaren 90

discovery+