Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial

discovery+

discovery+

Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial

Britse voetbalvrouw Coleen Rooney ontmaskert “vriendin” die privé posts en foto’s aan tabloid verkoopt 

Een vete tussen twee Britse voetbalvrouwen bereikte dit jaar zijn hoogtepunt in de rechtbank. Had Rebekah Vardy (vrouw van Leicester City-spits Jamie Vardy) privégegevens van Coleen Rooney (vrouw van ex-voetballer Wayne Rooney) gelekt naar de pers? Ja, beweerde Coleen Rooney en ze had daarvoor op een uitgekookte manier bewijs verzameld – wat haar de bijnaam Wagatha Christie opleverde (WAG is een Engelse term voor spelersvrouw). Echter ontkent Rebekah Vardy op haar beurt de aantijgingen en spant een zaak aan wegens smaad. Aan de rechter de schone taak om deze smeuïge ‘Wagatha Trial’ te beslechten. En wij mogen meekijken om zo ons eigen oordeel te kunnen vellen. In de tweedelige documentaireserie Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial horen we de case vanuit de twee verschillende kampen. Allereerst Rebekah die haar leven ineen zag storten na alle beschuldigingen. Vervolgens is het de beurt aan Coleen die met haar listige bewijs zeer overtuigd is van haar gelijk. Aan de hand van openhartige getuigenissen, onthullende Instagram- en WhatsApp-berichten en de hulp van getuigen-deskundigen, krijgen we een zeer gedetailleerd inkijkje in deze pikante zaak. Wie heeft er gelijk? Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial is vanaf dinsdag 29 november te zien op discovery+.

Deel-1: Rebekah’s Story
De tweedelige serie begint met het verhaal van Rebekah Vardy. Ze kwam publiekelijk onder vuur te liggen, nadat Coleen Rooney haar beschuldigde van het doorspelen van Coleens privé-verhalen naar de pers. Rebekahs leven kwam naar eigen zeggen op zijn kop te staan, omdat ze werd bestookt met haatberichten op social media en zelfs doodsbedreigingen. Dit op het moment dat ze ook nog eens hoogzwanger was. Ze besloot een zaak aan te spannen tegen Coleen Rooney vanwege smaad, omdat ze de beschuldigingen ontkende. In dit eerste deel vertellen Rebekah en haar team van juristen over de aantijgingen, de enorme druk waaronder ze stonden en de strategie om de zaak aan te vechten.

Deel-2: Coleen’s Story
Als vrouw van voetbalgrootheid Wayne Rooney groeide Coleen op in de schijnwerpers van de media. Altijd is ze bang geweest dat privé-gegevens van haar op straat zouden komen. Toen er inderdaad verhalen naar de tabloids lekten, zette ze een ingenieuze val. Ze ‘blockte’ iedereen in haar privé-account van Instagram, behalve Rebekah Vardy over wie ze al een vermoeden had. Vervolgens plaatste ze een aantal nepberichten die ze daarna in boulevardblad The Sun zag opduiken. Volgens haar kon alleen Rebekah dit gedaan hebben, omdat zij als enige de berichten had kunnen zien. Maar is deze listige zet, waar detective-schrijfster Agatha Christie jaloers op zou zijn, ook voldoende bewijs voor de rechter?

Vardy vs Rooney: The Wagatha Trial is vanaf dinsdag 29 november te zien op discovery+.

> Download hier een afbeelding of ga naar: http://pressweb.discovery.com

Written In The Stars: Liefdesmatches op basis van de sterrenbeelden 

discovery+

Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials

TLC