Volg alle Nederlandse tennissers vanaf 22 mei live in actie op Roland Garros via discovery+

discovery+

discovery+

Volg alle Nederlandse tennissers vanaf 22 mei live in actie op Roland Garros via discovery+

Verschillende Nederlandse tennissers proberen deze week nog hun slag te slaan in het kwalificatietoernooi, drie spelers zijn al verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi

Het jaarlijkse grand slam tennistoernooi Roland Garros is volledig live te volgen is via discovery+ en abonnees kunnen het spektakel gedetailleerder dan ooit vanuit huis beleven. Er staat een grote hoeveelheid wedstrijden op het programma, inclusief matches dubbelspel en rolstoeltennis. Liefhebbers van de sport hebben de mogelijkheid om alle 886 wedstrijden live te zien via de streamingdienst. Zo kunnen zij de deelnemende Nederlandse topsporters, waaronder Arantxa Rus en Tallon Griekspoor, altijd aanmoedigen, thuis of onderweg via discovery+.

Toptennis van Nederlandse bodem
Tijdens het hoofdtoernooi komen er gegarandeerd drie Nederlanders in actie. Zo staat bij de vrouwen Arantxa Rus in de spotlights, terwijl Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp de mannen vertegenwoordigen. Een primeur is dat zij naast deelname aan het singles-toernooi ook voor het eerst samen het dubbelspel gaan spelen.

Deze week vindt bovendien het kwalificatietoernooi voor Roland Garros plaats. Veel wedstrijden voor de Nederlandse deelnemers hebben al plaatsgevonden en hier slaagden Arianne Hartono, Lesley Pattinama Kerkhove, Suzan Lamens en Richel Hogenkamp er niet in om een plek in het hoofdtoernooi veilig te stellen. Tim van Rijthoven en Jesper de Jong komen uit voor de mannen, maar van hen maakt alleen Tim van Rijthoven nog een kans om zich te plaatsen. Hij is slechts één zege verwijderd van het prestigieuze Roland Garros. Deze beslissende wedstrijd wordt morgen (vrijdag 20 mei) gespeeld om 10:00 uur en is live te volgen via discovery+.

Rolstoeltennis
Nederland wordt tevens vertegenwoordigd in het rolstoeltennistoernooi van Roland Garros, dat van 2 tot en met 6 juni plaatsvindt in Parijs. Onder andere Diede de Groot en Sam Schröder doen hier aan mee. De Groot wist van 2021 een absoluut gloriejaar te maken. Naast de overwinning van alle vier de grand slams in het enkelspel won zij ook paralympisch goud en behaalde daarmee de zogenaamde Golden Slam! Ook in het dubbelspel won ze drie grand slams, paralympisch goud en met het Nederlands Team werd zij wereldkampioen. Het jaar werd in stijl afgesloten met een wereldtitel in zowel het enkel- als dubbelspel. Abonnees kunnen via discovery+  vanaf 2 juni zien of zij hier een succesvol vervolg aan geeft.

De perfecte warming-up
Naast volledig en uitgebreid live-verslag van het tennisspektakel in Parijs hebben abonnees van discovery+ de mogelijkheid om de documentaire Building The Legend alvast te bekijken om in de stemming te komen. Deze exclusieve documentaire van regisseur Manuel Herrero laat een uniek kijkje achter de schermen zien en neemt kijkers mee in de ontwikkeling van de wereldberoemde tennistempel. Verschillende mijlpalen worden hierbij belicht: van de enorme verbouwing in 2016 tot het plaatsen van het spectaculaire dak in 2020. Building The Legend brengt de geschiedenis van het stadion en zijn stijl in op wijze in beeld. Hierbij wordt gebruikgemaakt van zowel archiefbeelden als testimonials van legendes die het karakter van de tennistempel in Parijs hebben omarmd.

Building The Legend is vanaf nu al te zien op discovery+ 

Warner Bros. Discovery zendt exclusief Capital One’s The Match uit bij Eurosport 2 en op discovery+

discovery+

Ibiza Weekender

discovery+