Waanzinnige custom-auto’s en supersnelle streetcars

Discovery

Waanzinnige custom-auto’s en supersnelle streetcars

Gordels om, want augustus is Turbo Month bij Discovery! De allerleukste autoprogramma’s bij elkaar in één maand. Van de gaafste custom builds tot de allersnelste streetcars. Zo bouwen de mannen van Diesel Brothers weer een paar waanzinnige voertuigen die groter en extremer zijn dan ooit, voert Noah van Speed is the New Black langzame oldtimers op tot snelle racemonsters en gaan in Head 2 Head twee auto’s de strijd aan om te kijken welke van de twee beter en, natuurlijk, sneller is! Ook bij Hot Rod Garage worden er met weinig middelen indrukwekkende raceauto’s gebouwd, die vervolgens op de proef worden gesteld op een heus racecircuit. Dat auto’s er niet fancy uit hoeven te zien om hard te kunnen rijden, laten vervolgens de straatracers zien van Street Outlaws. Zij weten maximale snelheden te persen uit hun alledaagse voertuigen om zich te mogen kronen tot de snelste straatracer van Oklahoma.

Turbo Month is van maandag 5 augustus tot en met zaterdag 31 augustus te zien bij Discovery en is ook beschikbaar op Dplay.

Diesel Brothers | maandag 5 augustus t/m vrijdag 30 augustus om 22:30 uur
De Diesel Brothers zijn terug met grotere en betere bouwwerken dan ooit. Al meteen in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen krijgen ze een opdracht die ze niet eerder hebben meegemaakt. De eigenaar van een zanderig en onbewoond eiland voor de kust van Californië zoekt een voertuig dat klanten kan vervoeren naar events die hij daar wil organiseren. Heavy D. en Diesel Dave hebben nog wel een oude schoolbus staan en besluiten die om te bouwen tot een monster-voertuig dat door water, zand en modder kan rijden. Maar zijn hun machines wel groot genoeg om deze 15 meter lange bus onder handen te nemen? Ondertussen neemt Muscle een klus aan van iemand die hij kent uit de sportschool. Die wil zijn Raptor laten opknappen zodat deze door de woestijn kan scheuren. Als Heavy D. van de bouwplannen hoort is hij not amused. Het ontwerp is veel te bescheiden en past niet bij zijn shop. Hij grijpt in en bouwt de auto om tot een bad ass voertuig.

Street Outlaws | maandag 5 augustus t/m donderdag 22 augustus om 23:30 uur
Het is tijd voor een frisse start voor de straatracers van Oklahoma. Nadat de wedstrijden vorig seizoen flink uit de hand liepen, met onderlinge ruzies en geschonden afspraken, is het tijd voor het aanscherpen van de regels. Het nieuwe seizoen van Street Outlaws begint dan ook met een vergadering tussen alle racers die op de lijst staan. Ze zijn er allemaal van overtuigd dat er iets
moet veranderen. Grootste struikelpunt is het principe van defend your spot. Mag je een uitdaging weigeren van iemand die lager op de lijst staat als je zelf graag hogerop wilt? Voorzitter Big Chief komt met een set nieuwe regels en stelt eveneens voor om een list shake up te doen. Dat betekent dat iedereen zijn plek op de lijst kwijtraakt en ze in een nieuwe ultieme race gaan bepalen wie waar komt te staan. Het gaat hierbij niet alleen om de eer, want de winnaar kan maar liefst 10.000 dollar verdienen. Wie wordt de snelste van Oklahoma?

Speed is the New Black | zaterdag 10 augustus t/m zaterdag 5 oktober om 20:00 uur
Noah Alexander van Classic Car Studios houdt van oude auto’s én van snelheid. Een vaak lastige combinatie, maar niet als hij er eenmaal aan gesleuteld heeft. Dan veranderen zelfs de sloomste oldtimers in moderne racemonsters. Zo transformeert hij in het nieuwe seizoen van Speed is the New Black een 57 Nomad in een krachtige familieauto en geeft hij een Ford Model A net even wat extra power. Hij begint het seizoen met de bouw van een 1953 Chevy truck. Een wat ouder stel vraagt Noah of hij de klassieke auto wat hedendaagse snelheid kan geven, zodat ze er mee op roadtrip kunnen over de legendarische Route 66 (heen en terug!). Het is een klus waar Noah erg veel zin in heeft en meteen mee aan de slag gaat. Ondertussen krijgt hij bezoek van een oude klant voor wie hij onlangs een 62 Bel Air heeft opgeknapt. De klant was erg tevreden, maar miste de stuurbekrachtiging en airconditioning. Zonder de oude uitstraling geweld aan te doen, voorziet Noah de Bel Air van de modernste gemakken. Zodat de klassieke auto ook weer een tikkeltje sneller kan.

Vegas Rat Rods | zaterdag 10 augustus t/m zaterdag 31 augustus om 21:00 uur
Frankensteins op wielen. Dat is ongeveer wat Steve Darnell en zijn team bouwen in hun shop in Vegas. Bruut uitziende auto’s die ze maken van alle materialen die ze maar kunnen vinden. Zo bouwen ze in het nieuwe seizoen van Vegas Rat Rods een rat rod voor een jeugdvriendin van Steve die zo eng en spookachtig mogelijk moet zijn. Steve en zijn team reizen daarom af naar California om hier de perfecte auto voor deze klus op te halen: een klassieke rod die mogelijk van seriemoordenaar en sekte-leider Charles Manson is geweest. Al krijgen ze bij het zien van de wagen toch een beetje de rillingen… Kortom: het belooft een spannende klus te worden die ze niet zo snel gaan vergeten.
Noot voor de redactie: deze serie is gestart op zaterdag 1 juni.

Kindig Customs | zaterdag 10 augustus t/m zaterdag 21 september om 22:00 uur
Dave Kindig is een custom car-ontwerper die zichzelf leerde hoe je oude auto’s om kunt toveren tot blinkende pareltjes. Autoliefhebbers van heinde en ver weten inmiddels zijn zaak Kindig-It Design in Salt Lake City te vinden om hun exemplaar te restaureren of te pimpen tot the baddest car on the road. Er komen weer veel toffe ontwerpen voorbij in dit nieuwe seizoen, zoals de schitterende Mercedes Gullwing uit 1955. Dit is echter een replica en de klant wil dat Dave hem zo goed mogelijk op het origineel laat lijken, maar wel met moderne technieken aan het binnenwerk. Een klus die niet eenvoudig is, maar waar Dave maar al te graag aan werkt.
Noot voor de redactie: deze serie is gestart op zaterdag 15 juni.

Head 2 Head | Zaterdag 10 augustus t/m zaterdag 28 september om 23:00 uur
Welke auto is beter: de Chevy Camaro LT of de BMW M2? Autofanaten Jonny Lieberman en Jason Cammisa onderzoeken het in Head 2 Head, waarbij ze de positieve en minder positieve eigenschappen van beide auto’s onder de loep nemen. Maar het blijft niet bij droge analyses over technische snufjes en motorinhoud, de wagens moeten natuurlijk ook getest worden op een echt circuit. Hier veranderen de twee autoliefhebbers voor even in rivalen en gaan ze met hun auto’s head to head. Andere bijzondere auto’s die voorbijrazen in dit nieuwe seizoen zijn onder meer de Jaguar F-Pace S, de Porsche Macan GTS, de Mazda MX-5 Miata en de 2017 Toyota 86. Ook neemt de Tesla Model S P100D het op tegen de Audi RS7 Performance.

Hot Rod Garage | Zaterdag 10 augustus t/m zaterdag 28 september om 23:30 uur
Heb je veel geld nodig om een supersnelle sportwagen te bouwen? Tony Angelo en Lucky Costa van Hot Rod Garage denken van niet. In het nieuwe seizoen van dit autoprogramma gaan ze de uitdaging aan om met minimale middelen een racemonster te bouwen. Ze beginnen met de aanschaf van een vervallen 79 Camaro die ze voor minder dan 1000 dollar kunnen opkopen. De wagen was in restauratie, maar omdat de eigenaar ging verhuizen, wilde hij ervan af. Een buitenkans, want de wagen is nagenoeg roestvrij. Vervolgens weten ze een 5,3 liter V8-motor te vinden die eerder in een Chevy truck gezeten heeft. Het is een pittig motorblok dat ze eveneens voor niet al te veel geld kunnen opkopen. Als ze vervolgens via eBay ook nog een turbosysteem op de kop kunnen tikken, hebben ze de belangrijkste ingrediënten voor hun ‘bonemaro’ in huis en kan het echte bouwen beginnen. Maar of het echt een succes is, weten ze pas als ze het eindresultaat aan de ultieme speedtest onderwerpen op een heus racecircuit. Hoe snel is hun ‘budgetcar’?

Discovery Inc. announces new global social responsibility focus: Rise

Corporate

Shark Week is terug!

Discovery