Wat gebeurde er nu precies met Madeleine McCann?

ID

Wat gebeurde er nu precies met Madeleine McCann?

In mei is het alweer 12 jaar geleden dat de Britse peuter Madeleine McCann op mysterieuze wijze verdween vanaf een Portugees resort. Haar ouders waren die avond een hapje eten met wat vrienden in een restaurant vlakbij, terwijl ze Maddie en hun tweeling in hun slaapkamer achterlieten. Elk half uur controleerde een van de ouders of alles met de kinderen in orde was, totdat moeder Kate om 22:00 uur de gruwelijke ontdekking deed: Maddie is weg. Het nieuws ging de hele wereld over en leidde tot een internationale zoektocht naar de bijna 4-jarige Maddie. Haar ouders Kate en Gerry kregen steun vanuit de hele wereld, van prominenten als schrijfster J.K. Rowling tot de Paus aan toe. Maar er kwam ook kritiek op hun nalatigheid als ouders die hun kinderen zo maar alleen lieten. Op een gegeven moment werden ze zelf als verdachte gezien; ze zouden het verhaal van de ontvoering gebruiken om een tragisch ongeluk te verdoezelen. Wat gebeurde er nu precies op die bewuste avond van 3 mei 2007? Is Maddie werkelijk ontvoerd of weten de ouders meer? En zou ze nog in leven kunnen zijn? Investigation Discovery zet alle feiten op een rij, laat bijzondere beelden zien en spreekt met mensen die bij de zaak waren betrokken. The Madeleine McCann Mystery is op zondag 26 mei om 22:00 uur te zien bij Investigation Discovery.

De tragische zaak van Madeleine McCann is omgeven door mysteries. Hoe kan een peuter zomaar verdwijnen van een resort zonder dat iemand het doorheeft? Wie was die man die gezien was door verschillende omstanders met een slapend kind op zijn arm? Hoe zat het met die foto’s die gemaakt werden van kinderen op het strand? En met die man die al drie dagen eerder gezien was bij het appartement van de McCanns en zich zeer verdacht gedroeg?

Maar als er sprake was van een ontvoering, waarom waren er dan alleen de vingerafdrukken van moeder Kate gevonden op het raam waardoor Maddie mogelijk ontvoerd zou zijn? Terwijl de rolluiken voor dat raam volgens de Portugese politie nooit van buiten geopend konden worden. En hoe kan het dat lijkhonden aansloegen in het appartement waar Maddie en haar ouders verbleven en in de huurauto die zij hadden gehuurd? Was er dan toch iets anders gebeurd dan een ontvoering?

Veel theorieën en verdachten zijn de afgelopen twaalf jaar al voorbijgekomen, maar tot een oplossing is het nog altijd niet gekomen. De documentaire The Madeleine McCann Mystery werpt een helder licht op deze duistere zaak.

The Madeleine McCann Mystery is op zondag 26 mei om 22:00 uur te zien bij Investigation Discovery.

2.500 jaar oude mummie van priester gevonden in Egypte

Discovery

Vegas Rat Rods

Discovery