Winterspelen bezorgen Eurosport primeurs

Eurosport

Winterspelen bezorgen Eurosport primeurs

Over exact zeventien dagen wordt in het Olympisch Stadion van het Zuid-Koreaanse PyeongChang de olympische vlam ontstoken. Een historisch moment voor Eurosport: voor het eerst zendt de zender in 48 landen de Spelen uit. De sportliefhebber hoeft van 9 tot en met 25 februari niets te missen: elke seconde, elke sport en elke atleet is te volgen – live en on-demand – op zowel Eurosport 1 als 2, en digitaal via de Eurosport Player (inclusief commentaar). Als er in PyeongChang wordt gesport – tussen 01.00 en 16.00 uur Nederlandse tijd – staat Eurosport ‘aan’ en zijn de olympische verrichtingen live te volgen via alle Eurosport-platforms.

IJshockey én ski-/snowboardcross Eurosport ‘exclusive’
Eerder werd al bekend dat het gehele ijshockeytoernooi in Nederland live en exclusief bij Eurosport is te zien. Daar komt ook het spectaculaire ski- en snowboard-cross bij.

In 33 landen is Eurosport, onderdeel van Discovery Communications, een samenwerking aangegaan met de publieke omroep. Zo mag de publieke omroep hier in Nederland een gelimiteerd aantal uur van de Spelen laten zien; op Eurosport volg je alles. Eurosport heeft voor Nederland het alleenrecht op het online live streamen van de Olympische Spelen.

Meer olympisch sport-aanbod dan ooit
Alco De Jong, directeur van Discovery Networks Benelux: “Het is zowel voor ons hier lokaal, als voor Eurosport als geheel een mega-operatie, met veel technische hoogstandjes en noviteiten. Maar het is een geweldig moment om ons als zender ‘van voren te laten zien’. Mooiere sport kun je niet krijgen.”

“Door de samenwerkingen met de verschillende publieke omroepen zijn de sportfans wat ons betreft op voorhand de grote winnaar van de Spelen. Eén van de beloftes die we het IOC hebben gedaan toen we de rechten voor de Spelen kregen, is dat we er in heel Europa voor zouden zorgen dat de Olympische Spelen voor meer mensen via meer platformen toegankelijk zouden zijn. Dus ook in Nederland. Door het aanbod van Eurosport plus dat van de publieke omroep, is er ook hier in Nederland dit keer meer van de Spelen te zien dan ooit,” aldus De Jong.

De Jong: “En als we daardoor bij elkaar opgeteld – dus Eurosport plus de publieke omroep – meer mensen, en liefst ook een diverser publiek bereiken dan voorheen, dan zijn de Spelen wat ons betreft geslaagd.”

Eurosport tot en met 2022 'Home of the US Open'

Eurosport

Primeur: eigen Olympische studio-show

Eurosport