Eurosport

Fuel Your Passion

Al sinds 1989 is Eurosport 1 dé zender voor de echte sportliefhebber en sinds 2005 is daar ook Eurosport 2 bijgekomen. Met een aanbod van meer dan 120 sporten vind je als kijker altijd jouw favoriete sport. Van de grote wielerrondes tot de Grand Slams en van snooker tot de wintersporten. En tot en met 2032 is Eurosport ‘Home of the Olympics’ waardoor je terecht kunt voor álle olympische wedstijden.

Eurosport is ook ‘Home of The Experts’. Voormalig topsporters als Nicolien Sauerbreij, Herbert Cool, Michel Butter, Sabine Appelmans, Karsten Kroon, Kristie Boogert, Haya Lenards, Peter Bom, Rob Geurts, Inge Dekker en Ron Berteling zijn als (co-)commentator aan de zender verbonden.

Eurosport is ook beschikbaar via onze website eurosport.com en biedt gratis toegang tot nieuws, artikelen, uitslagen, podcasts en hoogtepunten van evenementen. Eurosport biedt ook toegang tot live streaming en on-demand toegang tot al onze Eurosport-kanalen, live-evenementen en andere premium inhoud. Voor de premium streaming en on-demand service is een abonnement nodig.

Waar te zien?

Op deze kanalen is de zender onder andere te zien.

kanaal 20

kanaal 35

kanaal 37

kanaal 131

kanaal 22

kanaal 20

kanaal 130

kanaal 210

Programma's

Home of The Olympics

Eurosport heeft voor 48 landen in Europa de exclusieve multimediarechten van alle Olympische Spelen die gehouden worden tot en met 2032. Als Home of the Olympics is het de ambitie om meer mensen - via meer schermen dan ooit - een ultieme Olympische beleving te geven. Gedurende het jaar zendt Eurosport bovendien heel veel olympische sporten live uit: van atletiek en biatlon tot skispringen en zwemmen.

Home of Grand Slam Tennis

Eurosport mag zich in Nederland en België Home of Grand Slam Tennis noemen. Alle vier de Grand Slams - Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open - zijn van de eerste service tot en met het laatste matchpoint te zien bij Eurosport.

Home of Cycling

Het wielrennen is een van de pijlersporten van Eurosport. Jaarlijks zendt de Home of Cycling ruim 200 dagen rechtstreeks wielrennen uit, waaronder alle grote rondes: de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta. Plus meer dan 30 UCI World Tour-wedstrijden. Opgeteld is dat zo’n 2500 uur live wielrennen via alle kanalen.

Home of UFC

Eurosport en discovery+ zijn dé bestemming voor de UFC fan. 's Werelds grootste mixed martial arts (MMA)-atleten, mannen en vrouwen, komen samen om de strijd aan te gaan in de Octagon, waarbij elk UFC main event live en on-demand op discovery+ te streamen is. Voorbeschouwingen zijn te zien op Eurosport 1.