Eurosport 1

Fuel Your Passion

Al sinds 1989 is Eurosport dé zender voor de echte sportliefhebber. Met een aanbod van meer dan 120 sporten vind je als kijker altijd jouw favoriete sport. Van de grote wielerrondes tot de Grand Slams en van de MotoGP tot de wintersporten. En van 2018 tot en met 2024 is Eurosport exclusief Home of the Olympics waardoor je terecht kunt voor álle olympische wedstijden.

Eurosport is ook ‘Home of The Experts’. Voormalig topsporters als Nicolien Sauerbreij, Herbert Cool, Michel Butter, Sabine Appelmans, Karsten Kroon, Kristie Boogert, Haya Lenards, Peter Bom, Rob Geurts, Inge Dekker en Ron Berteling zijn als (co-)commentator aan de zender verbonden.

Waar te zien?

Op deze kanalen is de zender onder andere te zien.

kanaal 20

kanaal 35

kanaal 27

kanaal 131

kanaal 22

kanaal 20

kanaal 661

kanaal 210

Programma's

Home of The Olympics

Eurosport heeft voor 48 landen in Europa de exclusieve multimediarechten van alle Olympische Spelen die gehouden worden tot en met 2024. Als Home of the Olympics is het de ambitie om meer mensen - via meer schermen dan ooit - een ultieme Olympische beleving te geven. Gedurende het jaar zendt Eurosport bovendien heel veel olympische sporten live uit: van atletiek en biatlon tot skispringen en zwemmen.

Home of Grand Slam Tennis

Eurosport mag zich in Nederland en België Home of Grand Slam Tennis noemen. Alle vier de Grand Slams - Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open - zijn van de eerste service tot en met het laatste matchpoint te zien bij Eurosport.

Home of Cycling

Het wielrennen is een van de pijlersporten van Eurosport. Jaarlijks zendt de Home of Cycling ruim 200 dagen rechtstreeks wielrennen uit, waaronder alle grote rondes: de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta. Plus meer dan 30 UCI World Tour-wedstrijden. Opgeteld is dat zo’n 2500 uur live wielrennen via alle kanalen.

Home of MotoGP

Eurosport is dé bestemming voor de motorfan. De sportzender is in Nederland en België de enige die de MotoGP, Moto2 en Moto3 uitzendt. Maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn te zien bij Eurosport.