ID

Uncover the Truth

ID is dé crimezender waar waargebeurde misdaadverhalen worden ontrafeld. De zender laat zien waar gevoelens van wraak, hebzucht en jaloezie in kunnen uitmonden en neemt de kijker mee in de intrigerende wereld van misdaadonderzoek. Waargebeurde moordzaken, vermissingen en ‘crimes passionelles’ worden tot op de bodem uitgezocht.

De kijker kruipt in de huid van de dader, het slachtoffer, een politierechercheur of een forensisch expert. Ontrafelt motieven, stelt mensenkennis op de proef en maakt deel uit van de meeslepende zoektocht naar de waarheid. Een spannende puzzel waarbij geen enkel stukje informatie ongebruikt blijft.

Ga naar discovery+ om ID te bekijken.

Waar te zien?

Op deze kanalen is de zender onder andere te zien.

kanaal 26

kanaal 21

kanaal 22

kanaal 65

kanaal 203

kanaal 123

kanaal 76

kanaal 351

Programma's

Disappeared

Dagelijks worden er in Amerika ruim 2000 personen als vermist opgegeven. De meesten worden snel weer veilig teruggevonden, maar een deel komt nooit meer thuis. In Disappeared komen enkele van de schokkendste verhalen voorbij van volwassenen en kinderen die jarenlang onvindbaar zijn en soms nooit meer worden gevonden. Het programma spreekt met rechercheurs en betrokkenen om deze en andere mysterieuze vermissingen nader uit te zoeken.

Grave Secrets

In deze huiveringwekkende true-crimeserie duiken we in politieonderzoeken waarbij niet alles is zoals in eerste instantie leek. Wat gebeurt er wanneer er tijdens een moordonderzoek zaken aan het licht komen die gewoonlijk achter de voordeur verborgen blijven, zoals afgewezen minnaars, manipulerende echtgenoten en vreemde buren. Aan de hand van interviews met de betrokken rechercheurs en getuigen worden in elke aflevering de geheimen rond het slachtoffer laag voor laag afgepeld, totdat uiteindelijk één ding zeker is: geen enkel geheim blijft voor eeuwig verborgen.

Evil Lives Here

Wat gebeurt er als de persoon waarvan je het meeste houdt, een wolf in schaapskleren blijkt te zijn? Evil Lives Here vertelt de verhalen van mensen die een moordenaar hebben grootgebracht of liefgehad, en over de schokkende en vaak verzwegen gevolgen die dat voor hen heeft.