Werken bij Discovery is eigenlijk topsport

Carrière

CARRIÈRE

Werken bij Discovery

Werken bij Discovery Benelux is eigenlijk topsport. Elke dag zorgen wij er samen voor dat Discovery alle kijkers een passende programmering biedt en tegelijk willen we een ‘Great Place to Work’ zijn voor onze medewerkers.

Daarom zorgen we goed voor onze medewerkers.

Dit varieert van een prestatiebeloning tot een goed opleidingsbudget voor individuele trainingen, opleidingen en cursussen. Ook het creëren van zoveel mogelijk fun en ontspanning op de werkplek en het werken aan de gezondheid vinden wij belangrijk voor het leveren van deze topprestaties.

We werken met een team van gepassioneerde mensen. Die energie maakt dat Discovery een plek is waar bevlogenheid zorgt voor prachtige resultaten. Daar zijn we supertrots op.

Dit zijn wij

Discovery Benelux

Ons geheim is onze bedrijfscultuur. Je hebt namelijk een team nodig om iets moois te kunnen maken. Samen werken we heel hard, lachen we veel, brainstormen en vergaderen we, lunchen we samen en grijpen we elk succes aan om de champagne te ontkurken en samen te proosten.

IDiscovery is meermaals verkozen tot één van de top 10 van ‘Great Places to Work’. Dat moet genoeg zeggen toch?

connect

grow

create

own

act

Geen regels, maar waarden
We doen niet echt aan regels of voorschriften bij Discovery, maar hechten veel waarde aan het gedrag en de kernwaarden die voor ons belangrijk zijn. Discovery heeft zijn normen en waarden omschreven door middel van vijf behaviours: CONNECT, GROW, CREATE, OWN en ACT. Deze ‘behaviours’ gelden voor iedereen, ongeacht het niveau of de afdeling. De Discovery Behaviours laten zien wat voor een soort mensen we zijn en het soort organisatie dat we willen zijn.

Samen lunchen
Een belangrijk onderdeel van onze cultuur is onze gezamenlijke lunch. Elke dag om 12.00 uur komen alle collega’s samen om te genieten van een gezonde en dagverse lunch. Je spreekt dan ook elke dag verschillende collega's als je aanschuift voor de lunch. Het Office Team zorgt dat er voor ieder wat wils is. Met elke dag een nieuwe special schotelen zij ons wisselende gerechten voor en daarnaast is er altijd vers fruit. Naast de lunch serveren we het 10-uurtje en het 3-uurtje, een mooi moment om ook weer gezellig samen te komen met de collega’s.

Borrel en boot
Discovery is een bedrijf waar veel collega’s vrienden zijn en waar je op vrijdagmiddag ook gewoon een biertje drinkt met het management. Bijvoorbeeld op de Discovery-boot, terwijl je vaart door de Amsterdamse grachten! Veel initiatieven komen vanuit onze eigen collega’s en de activiteiten zijn dan ook erg divers (en altijd vrijwillig).

Gezonde werkplek

Om goed te kunnen werken, moet je fit en gezond zijn. Daarom hechten wij sterk aan het welzijn van onze werknemers. Naast fysieke gezondheid zorgen wij ook goed voor de mentale gezondheid.

Fysieke gezondheid
Wij willen graag dat onze medewerkers zich lichamelijk fit voelen. Dit stimuleren wij door:

 • Een dagelijks gezonde lunch
 • Aanmoedigen om zelf te sporten (je mag overdag bijvoorbeeld gewoon even joggen)
 • Onze jaarlijkse sportdag
 • Initiatieven als sta-bureaus en desk-bikes aan te bieden

Mentale gezondheid
Naast een gezond lichaam is ook een fitte en opgeruimde geest van groot belang. Wij helpen onze medewerkers hierbij door:

 • Workshops (zo kwam Gianni Romme vertellen over de voorwaarden voor topsport en omgaan met tegenslag)
 • Employee Assistance Program – een programma waarbij medewerkers gratis advies kunnen vragen bij persoonlijke tegenslag. Die hulp gaat buiten Discovery om en is daarmee volledig anoniem.
 • Focus op fun. Work Hard, Play Hard zit in ons DNA, zodat na elke inspanning een moment van ontspanning komt.

Impact Day

Elk jaar organiseert Discovery met alle kantoren wereldwijd ‘Discovery Impact Day’. Op deze dag doen wij met het hele kantoor vrijwilligerswerk bij een lokaal goed doel.

Zo hebben we in 2016 bij de zorgorganisatie ‘Cordaan’ in Amsterdam Noord diverse klusjes gedaan zoals het opknappen van het dierenverblijf, de plantenbakken ververst, en de bewoners vermaakt met een bingo. En in 2017 hielpen we mee met OnlyFriends, een organisatie die kinderen met een beperking laat sporten.

Iedere medewerker doet mee en we sluiten die dag zelfs ons kantoor. Zo belangrijk vinden we het om als bedrijf maatschappelijke betrokken te zijn en om letterlijk de handen uit onze mouwen te steken.

Werknemers stimuleren
Ook stelt Discovery zijn medewerkers elk jaar één dag ter beschikking om zelf vrijwilligerswerk te doen. Zo stimuleren wij onze werknemers om nog meer betrokken te zijn. Daarnaast geven wij onze medewerkers elk jaar 25 euro die zij kunnen doneren aan een zelfgekozen goed doel.

Fun

Wij zien werk als iets waar je met plezier naar toe gaat. Fun hoort daar zeker bij. En daarmee bedoelen we geen flauwe kantoorhumor, maar momenten waar we gewoon met zijn allen lol maken, lachen en ontspannen. Goed voor de onderlinge band en interactie enzo. Maar vooral gewoon gezellig.

Zo organiseren we minstens een keer per jaar een groot (kerst)feest, een sportdag, verschillende borrels met thema’s, als Halloween en Valentijn, en worden successen en records regelmatig gevierd met champagne. Op kantoor hebben we standaard een Xbox staan, een voetbaltafel en kun je je collega’s om de oren slaan met een potje pingpong.

En natuurlijk hebben we ook een boot. We zitten immers in de hippe haven van de NDSM-werf, dus dan moet je dat water ook gebruiken. Op zomerse dagen varen we regelmatig uit over het IJ naar de Amsterdamse grachten. Kom je ook aan boord?

Friends & Family
Ook vinden we het belangrijk dat de familie van onze medewerkers betrokken is bij Discovery en daarom organiseren we vrijwel elk jaar een ‘Friends & Family Day’. Kunnen ze ook eens zien waar jij als medewerker altijd zo enthousiast over vertelt. En zelfs Sinterklaas vindt het bij ons zo leuk dat hij elk jaar in december langskomt!

Arbeidsvoorwaarden

Bij een leuke baan hoort natuurlijk ook een goed arbeidsvoorwaardenpakket aangevuld met mooie benefits.
Wij bieden alle Discovery-medewerkers daarom een marktconform salaris en belonen zowel jouw persoonlijke prestaties als de prestatie van Discovery. Dit doen we door middel van een jaarlijkse bonus.

Maar dat is niet alles. Wij bieden je verder onder andere:

 • Maximale pensioenopbouw
 • Uitgebreide arbeidsongeschiktheidsregeling
 • Vergoeding woon-werkverkeer
 • Maandelijkse bijdrage aan zorgverzekeraar
 • Een riante levensverzekering
 • Dagelijks gezonde lunch en snacks
 • Ondersteunende en betaalde tijd voor vrijwilligerswerk
 • RSI preventie door stoelmassage
 • Training & Ontwikkeling

Je ziet, naast Work Hard, Play Hard, doen we ook aan Pay Hard! Zoals medewerker Nick terecht zegt: “Toch wel belangrijk voor iets waar je veel tijd aan besteedt!”

Training & Ontwikkeling

Bij Discovery staat persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda. We bieden een omgeving waar je dagelijks wordt uitgedaagd in je werk en op persoonlijk vlak. Zodat jij kunt uitgroeien tot de professional die jij wilt zijn.

Dankzij het Training & Ontwikkelingsbudget zijn er allerlei mogelijkheden om je vakinhoudelijk te verdiepen, nieuwe kennis en vaardigheden op te doen of leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Daarnaast leer je ook veel tijdens het werk. Van je collega’s door het vragen van feedback of door het volgen van een competentietraining. En met regelmaat organiseren we kennissessies over uiteenlopende trends & ontwikkelingen binnen de branche.

Van stagiair tot Marketing Manager
Zowel horizontale als verticale doorstromingen zijn binnen Discovery mogelijk om zoveel mogelijk dynamiek in je carrière te houden. Wat dacht je van Erwin die binnenkwam als stagiair en nu als Marketing Manager hele toffe marketingacties bedenkt voor onder meer de Olympische Spelen!

Medewerkers aan het woord

Wij kunnen natuurlijk wel vertellen hoe leuk, bijzonder, leerzaam, uitdagend en gezellig het is om bij Discovery te werken. Maar liever laten we onze medewerkers aan het woord. Over hun rol, hun persoonlijke ontwikkeling, hun liefde voor Discovery en natuurlijk hun favoriete tv-programma.

"Het veranderende medialandschap houdt het verassend"
Bente van der Ark

Bente van der Ark

Production Manager
"Leuk om deel te zijn van een internationale organisatie!"
Sam Baddou

Sam Baddou

Channel Director Specialist Factual
"Geweldig dat ik me kan blijven ontwikkelen!"
Ellen Helmons

Ellen Helmons

Ad Sales Executive
"Ik kon hier snel veel leren"
Nick van Leersum

Nick van Leersum

Direct Marketing Specialist
"Van Marketing stagiair tot Sr. Marketing Manager"
Erwin Smits

Erwin Smits

Sr. Marketing Manager
"Door onderdeel te zijn van een grote internationale organisatie kan je veel kennis en ervaring opdoen"
Darek de Groot

Darek de Groot

Social Media & Content Specialist
"Ik werk dagelijks met internationale collega’s, wat mijn werk dynamisch en gevarieerd maakt"
Gali Nakash

Gali Nakash

Programme Planner
"Het leuke aan mijn functie is dat ik met bijna elke afdeling te maken heb"
Jaimy Verhoeven

Jaimy Verhoeven

Research Executive