TLC

Celebrate Life. Together.

TLC is dé lifestyle entertainment TV-zender en en bereikt ruim 340 miljoen huishoudens in meer dan 90 landen. TLC is fris en anders en vertelt mooie, ontroerende en altijd oprechte verhalen over bijzondere en kleurrijke mensen. Het durft daarbij altijd een stapje verder te gaan en toont onderwerpen die vaak onbesproken blijven.

TLC brengt een opvallende mix van onbekende subculturen, fascinerende families, enthousiaste bruiden, extreme koopjesjagers, creatieve meesterbakkers en invloedrijke stylisten. TLC biedt een verrassende twist op alledaagse en niet-alledaagse onderwerpen, zonder daarbij een oordeel te vellen. Kortom, het echte leven, nét even anders bekeken.

TLC kun je ook op discovery+ bekijken!

Waar te zien?

Op deze kanalen is de zender onder andere te zien.

kanaal 28

kanaal 17

kanaal 21

kanaal 17

kanaal 19

kanaal 21

kanaal 86

kanaal 17

Programma's

Louisa & Rowan, Onze Transgender Liefde

Volg in deze reality-serie het leven van Louisa & Rowan, het bekendste transgenderkoppel van Nederland. De bijzondere serie zit vol met grappige uitspraken maar ook ontroerende scènes, want hun leven is allesbehalve normaal. Louisa werd geboren als de jongen Lowieke, maar had al snel door dat ze zich meer een meisje voelde. Rowan (geboren als Rosanna) voelde zich in tegenstelling tot Louisa juist altijd meer een jongen. Louisa & Rowan leerden elkaar kennen als tieners en samen doorliepen zij de transformatie van Louisa. Tegenwoordig zijn zij trotse ouders van zoontje Mikai en wil Rowan niets liever dan eindelijk echt man worden.

Say Yes To The Dress

Hoe vind je de perfecte bruidsjurk? Bevlogen bruiden vanuit heel Amerika gaan daarvoor naar de beroemde bruidsboetiek Kleinfeld’s Bridal, waar honderden verschillende exemplaren hangen. Maar de enorme hoeveelheid aan prachtige jurken maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. Zeker niet als de bruiden ook nog hun kritische familieleden en vrienden hebben meegenomen. Aan Fashion Director Randy Fenoli en zijn ervaren consultants de taak om zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de bruid. Het is tenslotte háár dag. Krijgen Randy en zijn collega’s de bruid en aanhang zover dat ze volmondig ja zeggen tegen de jurk?

Say Yes To The Dress Benelux

Stylist en presentator Fred van Leer is expert op het gebied van fashion en hij weet als geen ander hoe hij een vrouw zich op haar mooist kan laten uitzien. In Say Yes To The Dress Benelux helpt Fred  brides-to-be met het vinden van de perfecte trouwjurk. Fred wordt bijgestaan door de stylisten en specialisten van Koonings The Wedding Palace, die precies weten wat er op het gebied van bruidsmode trending, nieuw en beschikbaar is, waardoor de aanstaande bruiden met de mooiste jurk de zaak uitlopen.

Sister Wives

Een man, vier vrouwen en achttien onstuimige kinderen. Zij vormen met zijn allen het polygame gezin dat centraal staat in de serie Sister Wives. Pater familias Kody Brown werd naar eigen zeggen ‘verliefd, verliefd, verliefd en nog eens verliefd’ en woont daardoor nu samen met Meri, Janelle, Christine en Robyn in hun enorme huizencomplex in Utah. In een samenleving waarin polygamie niet breed geaccepteerd wordt, proberen ze een zo normaal mogelijk leven te leiden. Ze laten zien dat ze een liefdevol gezin vormen, dat misschien wel groot is en anders dan de norm, maar daardoor niet minder hecht. Zoals vader en echtgenoot Kody Brown het zelf zegt: “Liefde moet vermenigvuldigd worden, niet verdeeld.”

Cake Boss

Een Italiaans-Amerikaanse banketbakkersfamilie bestaande uit een moeder, vier zussen, drie zwagers en één baas: Buddy Valastro, alias de Cake Boss. Dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere real-life soap. Buddy is een van de meest artistieke en succesvolle banketbakkers van Amerika, met een karakteristiek Italiaans temperament. Naast de spectaculaire taarten die hij maakt voor verschillende beroemdheden, staan er dagelijks rijen gewone klanten voor de deur van zijn Carlo’s Bakery. In een gemiddelde week vliegen er meer dan 300 taarten over de toonbank. De druk is dan ook hoog, wat soms tot spanningen leidt in de hechte banketbakkersfamilie. Maar tussen de hectiek door is er altijd tijd voor humor en hilariteit en worden er de prachtigste kunstwerken gebakken.

Little People, Big World

Kleine mensen met grote daden. Zo zou je de Roloff-familie in een zin kunnen omschrijven. Vader Matt en moeder Amy (inmiddels gescheiden) zijn beiden klein van stuk, net als hun zoon Zach, maar hun levenswijze is groter dan je in menig huishouden tegenkomt. Ze houden niet van stilzitten en willen samen met hun drie andere kinderen Molly, Jacob en Jeremy – die wel een gemiddelde lengte hebben – en de partners van Zach en Jeremy, Tori en Audrey, het maximale uit het leven halen.