Salvage Hunters: The Restorers

Discovery

Salvage Hunters: The Restorers

Antiekhandelaren als Drew Pritchard weten als geen anders dat hun business niet alleen afhankelijk is van slimme aankopen, maar ook van hoogwaardige restauraties. Goede restaurateurs zijn de stille krachten achter het succes van menig antiekhandel. In een nieuw seizoen van Salvage Hunters: The Restorers volgen we opnieuw het gedetailleerde precisiewerk van deze bevlogen experts. Zoals leerlooier Martin Ashworth die van Drew een Victoriaanse tandartsstoel in handen krijgt die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Niet alleen is de leren bekleding verweerd, ook het mechanisme moet hersteld worden. Martin weet als geen ander hoe hij het leer weer zo kan repareren zodat het nog wel authentiek blijft – een absolute must voor Drew.

Ook zien we hoe politoer-expert Alex Webster aan de slag gaat met een eeuwenoud Italiaans ladekastje dat hij van een andere antiekhandelaar krijgt. Het eikenhouten meubelstuk valt bijna uit elkaar van ellende, maar kan met een grondige opknapbeurt erg veel geld opbrengen. Het opknappen gaat met dunne laagjes hout die stuk voor stuk in de lak moeten worden gezet. Een enorm tijdrovend klusje, maar de gedreven Alex doet het graag, omdat ook hij benieuwd is hoe het resultaat er straks uit ziet. En dat mag er wezen!

Salvage Hunters: The Restorers is vanaf donderdag 11 juli om 20:30 uur te zien bij Discovery en ook beschikbaar op Dplay.

How Do They Do It?

Discovery

Guardians of the Glades

Discovery