Chasing Classic Cars

Discovery

Chasing Classic Cars

In een nieuw seizoen van Chasing Classic Cars gaat Ferrari-expert en restaurateur Wayne Carini weer op zoek naar oude auto’s en verborgen collecties. Wayne reist langs dorpen en steden om lang vergeten oldtimers op te sporen die soms ver weggestopt staan in schuren en garages. Als het hem lukt de auto aan te schaffen, brengt hij hem naar zijn winkel in Connecticut. Daar restaureert hij de auto naar zijn originele staat en probeert hij hem vervolgens op de veiling door te verkopen.

Wayne Carini is een grootheid in het restaureren van oude auto’s en kan er gepassioneerd over vertellen. Hij leerde het werk van Francois Sicard, een voormalige Ferrari-mecanicien, en Luigi Chinetti Jr. wiens vader nog in 1949 de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen en de eerste Ferrariwinkel in Amerika opende. Zijn ervaring brengt hem op de meest bijzondere plekken. Waar verzamelaars hun deuren vaak gesloten houden voor het gewone publiek, weet Wayne wel binnen te komen. Het levert prachtige beelden op van klassieke modellen die voor de meeste mensen onbetaalbaar zijn.

Chasing Classic Cars is onderdeel van Turbo Month. Tijdens Turbo Month zie je elke dag de beste auto- en motorprogrammering op Discovery. Je zintuigen op speed!

Chasing Classic Cars is vanaf donderdag 6 septmeber om  21:30 uur bij Discovery.

Sharkweek

Discovery

Escobar Exposed

Discovery