Conjuring Kesha

discovery+

Conjuring Kesha

Popidool verdiept zich in het bovennatuurlijke en komt zo terecht op de meest griezelige locaties. 

We kennen haar van hits als Tik Tok, Die Young en Praying, maar wat mensen misschien niet weten is dat superster Kesha zeer geïnspireerd is door de mysteries van het universum en het bovennatuurlijke. In de serie Conjuring Kesha breidt het popidool haar paranormale kennis uit door af te dalen in de diepten van de onderwereld. Samen met enkele andere celebrities en experts werkt ze haar paranormale bucketlist af door de meest griezelige locaties en bovennatuurlijke fenomenen te bezoeken. “Tijdens mijn leven heb ik mij altijd aangetrokken gevoeld tot de bovennatuurlijke en spirituele werelden”, legt Kesha uit. “Bij het maken van muziek voel ik altijd een kosmische connectie tussen mijn ziel en iets groters dat ik niet kan verklaren.” Maar of ze zich bij het bezoeken van de behekste locaties ook nog zo op haar gemak voelt, zal ze gauw merken. Conjuring Kesha is vanaf vrijdag 8 juli te zien op discovery+.

In de eerste aflevering reist Kesha samen met comedian Whitney Cummings af naar Brushy Mountain State Penitentiary, een voormalige gevangenis in Tennessee die beter bekend is als ‘Bloody Brushy’ en waar het schijnt te wemelen van de geesten en paranormale activiteiten. Niet gek als je weet dat tijdens het bestaan meer dan 10.000 gevangenen omkwamen in deze beruchte gevangenis. Bij leven waren het al beslist geen lieverdjes, laat staan nu ze dood rondwaren in hun cellen. Kesha praat met een oud-bewaker en de twee eigenaresses van het gebouw die talloze enge anekdotes van geestverschijningen weten te vertellen. Toch willen Kesha en Whitney het zelf ervaren en gaan ze ’s nachts de gevangenis in, gewapend met meetapparatuur en de hulp van een ervaren paranormale onderzoeker. Is het bovennatuurlijke nu ook nog zo inspirerend of gewoon ronduit doodeng?

Andere plekken die Kesha bezoekt zijn onder meer een behekst operahuis in Tennessee, samen met singer-songwriter Betty Who, en de mysterieuze Westerfeld Mansion die ze samen met acteur-rapper GaTa bezoekt. Ook gaat ze met ‘Bachelor’ tv-persoonlijkheid Jojo Fletcher in de bossen van Mount Shasta op zoek naar de legendarische Bigfoot en met rapper Big Freedia gaat ze op een ultieme spokenjacht in een voormalig en zeer berucht gekkenhuis. Met supermodel Karen Elson zijn ze zelfs de eersten die mogen filmen in een actieve en behekste loge van het geheime genootschap The Oddfellows waar ze letterlijk een menselijk skelet in een kast vinden en waar ze met een expert in het occultisme de spirituele berichten ontcijferen die nóg sinisterder zijn dan het skelet dat ze vonden.

Zo komt Kesha in dit boeiende en mysterieuze programma veel meer van de spirituele wereld te weten. En wij leren op onze beurt de vrolijke superster weer op een hele andere manier kennen. Geestig, in alle opzichten.

 

Conjuring Kesha is vanaf vrijdag 8 juli te zien op discovery+.

 

Jaimie: In The Vaes Lane S3

discovery+

1000-lb Best Friends

TLC