Discovery en PGA TOUR creëren de eerste wereldwijde golfdienst

Corporate

Discovery en PGA TOUR creëren de eerste wereldwijde golfdienst

  • Ongekende, 12 jaar durende relatie, die begint in 2019 en doorloopt tot in 2030, omvat wereldwijd geldende multi-platform live uitzendrechten buiten de Verenigde Staten, voor alle PGA TOUR mediamiddelen*.
  • Ontwikkeling van een nieuwe OTT videostreamingdienst met het PGA TOUR-merk, die internationale golffans via ieder scherm en ieder apparaat bereikt.
  • Omvat circa 2000 uur aan premium golfcontent afkomstig van 40+ PGA TOUR evenementen en bijna 150 toernooien per jaar, waaronder THE PLAYERS Championship, de FedEx Cup Playoffs en de Presidents Cup.

AMSTERDAM – Discovery en de PGA TOUR hebben vandaag hun plannen bekend gemaakt om een baanbrekende strategische samenwerking te vormen. Hiermee creëren de partners een nieuw mondiaal Home of Golf, waarmee de spannendste momenten van de sport, de spelers en de kampioenschappen op elk scherm en elk toestel aan gepassioneerde fans over de hele wereld worden aangeboden. De samenwerking streeft ernaar de sport wereldwijd te steunen, de wereldfanbase van golf te vergroten én de sport over de hele wereld te laten groeien.

Discovery en PGA TOUR gaan een 12 jaar durende relatie aan, die begint in 2019 en doorloopt tot in 2030 en omvat de wereldwijd geldende multi-platform live uitzendrechten buiten de Verenigde Staten, voor alle PGA TOUR mediabezittingen en deze zijn goed voor circa 2000 uur aan content per jaar. Dit is inclusief de zes Tours die opereren onder de paraplu van de PGA TOUR en bijna 150 toernooien per jaar, waaronder de PLAYERS Championship, de FedEx Cup Playoffs en de Presidents Cup.

Naast lineaire liverechten in 220 markten gaan Discovery en PGA TOUR samen een specifieke OTT videostreaming-service onder het PGA TOUR-merk uitbrengen, waarbij Discovery’s direct-to-consumer ervaring voor de Eurosport Player wordt benut. Discovery verwacht gedurende de looptijd van de samenwerking ruim 2 miljard dollar te gaan investeren, onder meer in de licentiëring van de internationale media-uitzendrechten van de PGA TOUR en in de opbouw van een wereldwijd OTT-platform dat beschikbaar zal zijn buiten de Verenigde Staten, met een geleidelijke verhoging van de jaarlijkse investering gedurende de looptijd.

Voortbouwend op een traditie van verslaggeving van wereldklasse, voegt Discovery PGA TOUR toe aan haar portfolio van betaal-TV en free-to-air kanalen, digitale en short-form platforms en werkt samen met PGA TOUR om te onderzoeken hoe de uitgebreide non-live en leenrechten voor alle mediaplatforms van PGA TOUR optimaal kunnen worden benut.

 David Zaslav, president en CEO van Discovery: “Vandaag is een fantastische dag voor golffans over de hele wereld, nu Discovery met trots laat weten dat we een samenwerking aangaan met de PGA TOUR om iets te creëren wat nog nooit eerder is gedaan. De langlopende samenwerking tussen de PGA TOUR en Discovery gaat een nieuw mondiaal Home of Golf opleveren, waarbij ruim 2000 uur aan de meest glorieuze momenten, verhalen en atleten van deze prestigieuze sport via alle wereldwijde distributiekanalen worden uitgezonden.  Na onze succesvolle eerste Olympische Spelen in PyeongChang gaat Discovery zijn sterke wereldwijde bereik, marktrelaties, mondiale sportexpertise en krachtige televisie- en direct-to-consumer-platforms en merken inzetten om een hoogwaardig nieuw langetermijn-aanbod op elke markt buiten de VS te verzorgen.”

Jay Monahan, commissaris van PGA TOUR: “Dit is een spannende nieuwe stap voor de PGA TOUR, een stap die een schitterende kans biedt om ons wereldwijde mediabedrijf uit te breiden, onze internationale omroeppartners beter te bedienen en onze wereldwijde fanbase te laten groeien met een zeer ervaren strategische mondiale partner. Deze samenwerking is precies in lijn met de opening van de PGA TOUR-kantoren in Londen, Tokio en Beijing in de afgelopen jaren en is een ondersteuning van onze lange-termijndoelstelling: golf als sport te laten groeien. Daarnaast is de samenwerking van meerwaarde voor onze sponsoren, omdat we hierdoor in staat zijn een nieuwe en gevarieerde doelgroep te bereiken.”

Sinds 2007 heeft de PGA TOUR over alle uitzendrechten buiten de VS zelfstandig onderhandeld. De samenwerking tussen Discovery en de PGA TOUR gaat de expertise van de beide organisaties op het gebied van het beheer van internationale multiplatformrechten benutten en de nieuwe digitale dienst lanceren. De samenwerkende partners verwachten een krachtige internationale distributie en omroeppartnerstrategie te kunnen uitvoeren voor het portfolio van enkele van de meest prestigieuze golftournooien met ’s werelds grootste spelers en het bereik via free-to-air, betaal-TV en digitaal te optimaliseren.

Deze nieuwe relatie markeert de samenwerking van twee zeer complementaire wereldmerken en verhalenvertellers met een rijke traditie op sportgebied. De omvangrijke content, productiemiddelen, mediarechten en wereldwijde mediapartnerschappen van de PGA TOUR worden nu gekoppeld aan de ruime ervaring en wereldwijde relaties in lokale mediamarkten van Discovery en Discovery’s beproefde staat van dienst op het gebied van het maximaliseren van multi-platforminzet rond de grootste en meest bekeken sportevenementen.

Alex Kaplan is de nieuwe President en Algemeen Directeur van de nieuwe onderneming van Discovery en PGA Tour. Kaplan was voorheen EVP, Commercial voor Eurosport Digital, waar hij Eurosport D2C heeft helpen groeien tot ruim 1 miljoen abonnees. Voordat Kaplan aantrad bij Discovery was hij Senior Vice President, Global Media Distribution voor de NBA en was verantwoordelijk voor de wereldwijde direct-to-consumer strategie en bedrijfsactiviteiten. Voorafgaand aan de NBA werkte Kaplan tien jaar bij  DIRECTV/AT&T, waar hij de organisatie leidde die verantwoordelijk was voor DIRECTV Sports en leiding gaf aan Revenue and Entertainment producten en diensten. Het volledige managementteam wordt te zijner tijd bekend gemaakt, maar omvat in ieder geval Thierry Pascal van PGA TOUR als Senior Vice President en Head of Distribution.

Kaplan: “Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met David Zaslav en JB Perrette om de internationale verslaglegging van PGA TOUR golf naar een hoger niveau te tillen. We kunnen niet wachten tot we kunnen starten met het bouwen van een mondiaal platform van wereldklasse en een langetermijn-distributiestrategie om zo onze visie realiteit te maken. Door de handen ineen te slaan met het uitstekende PGA TOUR team onder leiding van Jay Monahan en Rick Anderson, hebben we een unieke kans om een schitterend product op te bouwen dat de fans zal voorzien van de golfcontent waar ze zo van houden, op elk scherm.”

Discovery heeft een bewezen ervaring op het gebied van het beheren van wereldwijde sportrechten en het optimaliseren van kijkcijfers en betrokkenheid op de eigen platforms en die van partners. Zo is Discovery Home of the Olympics in Europa en brengt via zijn toonaangevende sportmerk Eurosport het hele jaar door sportevenementen van topklasse en lokaal belang op TV en Europa’s leidende OTT streamingdienst, de Eurosport Player, die in 54 markten beschikbaar is. Discovery levert expertise van wereldklasse op het gebied van internationale sportrechten en distributie en is de Europese poortwachter voor alle TV- en multimediarechten voor vier Olympische Spelen (2018 – 2024).**

Voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang in 2018 heeft Discovery meer dan 40 free-to-air omroeppartnerschappen gesloten en bracht voor het eerst iedere minuut van de Olympische Spelen in heel Europa. Discovery sloot innovatieve sociale-mediapartnerschappen om een jonger publiek te bereiken, zoals de eerste Olympische-Spelen samenwerking van Snapchat in Europa. Discovery leverde ongeëvenaarde TV en digitaal kijkerschap voor de Spelen en bereikte 63% van de bevolking in Europa via Discovery’s eigen free-to-air, pay-TV en digitale platforms en die van haar omroeppartners.

Giro d’Italia bezorgt Eurosport record

Eurosport

Roland Garros smasht Australian Open van de baan

Eurosport